Kööpenhaminan poliisi: 22-vuotias ruotsalainen on pidätetty Kööpenhaminan veroviraston räjähdyksen takia, toista epäiltyä etsitään

22-vuotias ruotsalainen mies on pidätetty Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminan veroviraston viimeviikkoisen räjähdyksen takia, kertoo Kööpenhaminan poliisi. Toisen epäillyn uskotaan olevan edelleen vapaana. Toinen epäilty on poliisin mukaan 23-vuotias ruotsalainen mies, jota etsitään nyt kansainvälisesti.

Tanskan yleisradioyhtiö DR kertoo, että 22-vuotias mies pidätettiin Ruotsin Malmössä. Hänet löydettiin yhteistyössä Ruotsin poliisin kanssa, DR uutisoi.

Räjähdys tapahtui veroviraston lähellä viime viikon tiistaina myöhään illalla. Räjähdyspaikan lähellä on myös Nordhavnin paikallisjuna-asema.

Iltakymmenen aikoihin paikallista aikaa tapahtunut räjähdys aiheutti mittavaa vahinkoa veroviraston rakennukselle. Erityisesti rakennuksen julkisivu vahingoittui. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti räjähdyksessä. Yhteen ihmiseen oli osunut räjähdyksestä tulleita sirpaleita, ja hän oli hakenut vammoihinsa hoitoa sairaalasta.

Poliisi ilmoitti tuolloin tutkivansa tapausta rikoksena. Motiivista oli poliisin mukaan tuolloin kuitenkin liian aikaista puhua.

Kööpenhaminan poliisi painottaa, että veroviraston räjähdyksellä ei ole yhteyttä lauantaina vastaisena yönä tapahtuneeseen poliisiaseman räjähdykseen. Nörrebron alueella tapahtunut räjähdys vaurioitti poliisiasemaa, mutta kukaan ei loukkaantunut. Räjähdys rikkoi poliisiaseman sisäänkäynnin lasiovet, ja pirstaleet levisivät maahan aseman ulkopuolelle.

Tanska aikoo turvata rajansa paremmin

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen kertoi 
tiedotustilaisuudessa, että maa aikoo aloittaa toimet, joilla yritetään parantaa Ruotsin-vastaisen rajan turvallisuutta.

– Kesäkuun lopulla ruotsalaiset jengirikolliset tulivat Tanskaan ja tekivät todella brutaalin murhan, ja nyt tuoreimpana tapauksena tapahtui räjähdys julkisella paikalla, pääministeri sanoi.

– Tästä ei voi tulla arkipäivää Tanskassa. Me emme voi tottua räjähdyksiin.

Uutistoimisto TT:n mukaan jäi epäselväksi aikooko Tanska aloittaa rajatarkastukset Ruotsin puolelta rajan ylittäville. Frederiksen ei kertonut tiedotustilaisuudessa tarkemmin, mitä rajan turvaamiseen kuuluu.

– Emme ole työmatkalaisten perässä vaan rikollisten. Sen ei pitäisi toimia niin, että voit matkustaa Ruotsista Tanskaan ja asettaa dynamiittia keskelle Kööpenhaminaa, hän sanoi.

Frederiksen kertoi myös olleensa suunnitelmien tiimoilta yhteydessä ruotsalaiseen kollegaansa pääministeri Stefan Löfveniin.

Tanskan oikeusministeri Nick Häkkerup kertoi, että poliisilla pitäisi olla enemmän valtuuksia ja kameravalvontaa pitäisi vahvistaa Kööpenhaminassa.  

Päivitetty 20.25: Mette Frederiksenin ja Nick Häkkerupin kommentit.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja