KooKoon Victor Brattström, 24, pönkitti itseluottamustaan nollapelillä

Maalikooste: SaiPa - KooKoo 4:37
Videolla maalikooste ottelusta SaiPa-KooKoo.

Seurahistoriansa ensimmäisen jääkiekkoliigan pudotuspelinsä torstaina pelaavan KooKoon maalivahti Victor Brattström, 24, pönkitti itseluottamustaan perjantaina Lappeenrannan Kisapuistossa.

Kesälomafiiliksissä höntsäilevä SaiPa tarjosi ruotsalaistorjujalle kauden ensimmäisen nollapelin. KooKoo vei pisteet ja maalit 3–0.

KooKoon edellisestä voitosta SaiPasta ehti kulua yli 15 kuukautta. Kaakonkulman perinteistä paikallishenkeä ei ollut havaittavissa. Surkeuteensa synkistyneet saipalaiset jaksoivat kiukutella vain tuomareille.

– Lopetimme 3–0:ssa pelaamisen hetkeksi, mutta päätöserässä minuutit pelattiin tylysti kellosta pois, kommentoi aikalisän toisen erän lopulla käyttänyt KooKoo-luotsi Jussi Ahokas.

Yhdeksän ottelua pisteettä pelannut Christian Thomas (1+1) ja Saarijärven ainoa liigapelaaja Samuli Ratinen (1+1) nakuttivat KooKoon ylivoimalla kaksi tehopistettä mieheen.

JYPistä Kouvolaan siirtynyt laitahyökkääjä Ratinen, 22, on pannut yhden kauden henkilökohtaiset ennätyksensä yli tuplaksi pörssilukemilla 11+13, vaikka on pelannut ottelua kohti keskimäärin vain vajaat 14 minuuttia.

– Ura on todellakin mennyt parempaan suuntaan. Pelistä kiinni saaminen tosin kesti alkukaudesta loukkaantumisen takia, totesi Ratinen.