HIFK:lle voitokas paluu pitkältä koronatauolta – Pelicansin häviö sekoitti SM-liigan keskipakkaa

HIFK tekee 3-1 maalin 2:23

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli kolme ottelua. Huomio kääntyi erityisesti Helsinkiin, missä IFK palasi lähes neljän viikon mittaiselta koronatauolta takaisin kehiin. Punapaitojen paluu oli voitokas, kun se kaatoi Pelicansin 3–2.

HIFK repi eroa toisessa erässä, kun Teemu Tallberg ja Miro Väänänen osuivat. Pelicans kavensi kolmannen erän alussa, kun Aleks Haatanen yllätti HIFK-vahdin Niilo Halosen.

Loppuhetkillä Pelicans haki kiivaasti tasoitusta. HIFK kesti.

Tappion myötä Pelicans tipahti peräti kaksi sijaa alemmas Liigan sarjataulukossa. Pelicans on nyt sijalla kahdeksan (pistekeskiarvo 1,643). Tappara (6:s, 1,661) ja Kärpät (7:s, 1,655) nousivat puolestaan pykälän ylemmäs.

HIFK jatkaa sarjataulukossa toisena.

Turussa Ässät horjutti TPS:ää perjantain kamppailun alkuhetkillä, kun Lenni Killinen osui vain 35 sekunnin pelaamisen jälkeen.

Josh Kestner, Aarne Intonen ja Topias Haapanen veivät osumillaan TPS:n 3–1-johtoon. Jakob Stenqvist kavensi, mutta TPS selvitti Ässien loput yritykset. TPS:lle 3–2-voitto.

Lappeenrannassa KooKoo kaatoi tyylipuhtaasti SaiPan 3–0.

SM-liigan perjantain kierroksen lopputulokset:

HIFK–Pelicans 3–2
SaiPa–KooKoo 0–3
TPS–Ässät 3–2

Lauantaina SM-liigassa ohjelmassa on kaksi TV-ottelua. Ilves ja Tappara kohtaavat MTV3:lla nähtävässä kamppailussa kello 15 alkaen. Illan toinen TV-kamppailu on Ässien ja Lukon kohtaaminen (Sub).