Konsta Helenius ilahtui NHL-osoitteestaan – ensi kaudesta makea arvio: "Lähellä sitä"

Buffalo Sabresiin varattu Konsta Helenius aikoo tulevana kesänä paiskia hommia, jotta olisi valmis murtautumaan NHL-miehistöön jo tulevana syksynä.

18-vuotias huippulahjakkuus oli odotetusti NHL-varaustilaisuuden suomalaisnimi. Buffalo poimi Heleniuksen ykköskierroksella varaustilaisuuden 14:ntenä pelaajana.

Helenius oli draftin jälkeen tyytyväinen omaan NHL-joukkueeseensa.

– Nuori joukkuehan niillä on. Tyytyväinen olen, mihin menin. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, Helenius summaa MTV Urheilulle puhelimitse.

Nuoresta iästään huolimatta Helenius on pelannut jo kaksi kautta SM-liigassa. Vahvan viime kautensa ansiosta Helenius lunasti paikkansa myös Leijonien MM-joukkueesta.

Seuraavaksi tähtäin on asetettu rapakon taakse. Nuori lahjakkuus uskoo mahdollisuuksiinsa murtautua Buffalon NHL-miehistöön jo tulevaksi kaudeksi.

– Kyllä mä näen, että on lähellä sitä. Kuitenkin on hyvä kausi alla. Pelannut paljon ja MM-kisoissa veti hyvin, Helenius pohtii.

Heleniuksella on edessään tärkeä kesä. Draftin jälkeen Helenius suuntaa Buffalon nuorten pelaajien leirille, minkä jälkeen hän palaa Suomeen. 

Kesäharjoittelussa Helenius haluaa satsata monipuolisuuteen, mutta etenkin kahta ominaisuutta nuorukainen haluaa viedä kesän aikana eteenpäin.

– Kyllä mä haluan olla nopeampi ja vahvempi, Helenius painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat