Konkarivahti Antti Raanta ilahtui suomalaisista seuratovereistaan – "Kiva, että on kolme lasta jäähallilla"

Carolina Hurricanesiin kesällä siirtynyt Antti Raanta saa uudessa seurassaan kolme suomalaista joukkuetoveria, mikä on saanut Raannalle leveän hymyn kasvoille.

Raanta solmi heinäkuussa kaksivuotisen sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Arizona Coyotesin riveissä Raanta kantoi yksin suomalaisvärejä, mutta Carolinassa maanmiehiä löytyy useampi.

Raanta pääsee jakamaan pukukopin Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Jesperi Kotkaniemen kanssa. Harjoitusleirin avauspäivänä Raannalta udeltiin mielipiteitä suomalaisista seuratovereistaan.

– On kiva, että on suomalaisia seuratovereita. Minusta tuntuu kuin olisin heidän isänsä, kun olen paljon vanhempi kuin he. Ehkä minäkin nuorenen hieman, kun hengailen heidän kanssaan. Minulla on kaksi lasta kotona, joten on kiva, että on kolme lasta myös jäähallilla, Raanta vitsailee medialle.

Raanta ja Teräväinen olivat seuratovereita myös Chicago Blackhawksissa, jossa kaksikko pelasi yhdessä vuosina 2014-15. 32-vuotias suomalaisvahti odottaa uusia yhteisiä hetkiä innolla.

– Minulla on hyviä tarinoita Teuvosta, mutta en tiedä, onko niitä hyvä kertoa nyt. Hän on vähän hölmö kaveri. Hänellä on aina jotain mielessään. Hän on vähän hiljainen, mutta kun hän alkaa kertoa tarinaa, se on aina hauskaa. Hän on hyvää seuraa, Raanta hymyilee.

Toiveissa ehjä NHL-kausi

Carolina on osoittanut edellisten kausien aikana olevansa vahvasti matkalla oikeaan suuntaan. Jos kaikki palaset loksahtavat uomiinsa, voi joukkue taistella tulevalla kaudella jopa mestaruudesta. Raanta on huomannut seurassa vallitsevat arvot nopeasti.

– Sitä näkee, kuinka paljon nämä kaverit paiskivat hommia ja harjoittelevat jäällä ja sen ulkopuolella. Sitä yrittää vain päästä heidän tasolleen. Maalivahtina yritän auttaa joukkuetta voittamaan, joten jokapäiväinen tavoitteeni on yrittää tehdä aina vähän paremmin, Raanta toteaa.

Viime vuosina loukkaantumisista kärsinyt Raanta haluaa tulevalla kaudella palata jälleen omalle hyvälle tasolleen ehjän kauden siivittämänä. Edessä siintäviä olympialaisia Raanta ei vielä halua ajatella, vaan keskittyä ennemmin omaan tekemiseensä.

– Tällä hetkellä haluan vain hyvän startin kauteen ja olla parhaimmillani. Pari viime kautta ovat olleet minulle hieman vaikeita. Haluan vain päästä sille tasolle, jolla olin – jopa paremmaksi. Haluan olla entistä tasaisempi sekä pitää hauskaa ja nauttia, Raanta kertoo.

– Jos jotain hyvää tapahtuu, kun olet tehnyt oikeita asioita, niin tapahtukoon. En mieti olympialaisia liikaa, mutta olisi upeaa päästä sinne. Ensin pitää kuitenkin pysäyttää kiekkoja ennen kuin sinne pääsee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja