Mainos

Kommentti: Yltävätkö maisterismies Töölöstä ja tohtorismies Eirasta maisterisjätkän kansansuosioon?

Perussuomalaisten puheenjohtajakisan asetelmat alkavat selkiytyä. Todellinen kisa käydään ilmeisesti eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon välillä, jos Halla-aho nyt sitten lopulta edes lähtee ehdolle.

Timo Soini on poikkeuksellisen hyvä puhuja, juuri sellainen kuin populististen puolueiden johdossa yleensä on. Lupsakan maisterisjätkän paikalle on nyt tarjolla erilaisia miehiä, jotka eivät villitse kansaa ainakaan samalla tavalla. Uudella puheenjohtajalla on kova työ kääntää perussuomalaisten kannatus nousuun.

Terho tunnetaan upseerimaisen jäykästä esiintymistyylistä ja Halla-ahon olemus on varautunut, jopa arka. Kumpikaan ei tunnu erityisesti nauttivan esiintymisestä.

Eivät Terho ja Halla-aho toki huonoja puhujia ole. Pitää muistaa, että Terho voitti 2014 EU-vaaliehdokkaille järjestetyn Helsingin Sanomien retoriikkakilpailun, ja Halla-ahon Turun puoluekokouksessa saamat raikuvat aplodit muistetaan vieläkin. Puheenjohtajuus tuonee ajan myötä myös varmuutta.

Kun Terholta kysyttiin eroja hänen ja Halla-ahon välillä, hän otti esiin että Halla-aho on tohtori Eirasta ja hän itse maisteri Töölöstä. Nämä Helsingin niin sanotusti paremmat kaupunginosat eivät ole perussuomalaisten ydinkannatusaluetta. Tämä herättää epäilyksiä peruskansalaisen samaistumista, mutta onhan Donald Trumpkin miljardööri.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.