Kommentti: Tuukka Rask pani Bostonin sekaisin – paitsi sen kaikkein tärkeimmän

3:39
Videolla Uutisaamun Tulosruudun NHL-raportti.

Tuukka Raskin lähtö oli iso uutinen NHL-maailmassa. Miten se vaikutti Boston Bruinsin mestaruushaaveisiin? MTV Urheilun Marko Leppänen kertoo oman mielipiteensä. 

Boston Bruins oli kahden maalin tappioasemassa Carolina Hurricanesia vastaan kahden erän jälkeen, kunnes se pani ison vaihteen päälle. Bruins iski neljä maalia, voitti 4–3 ja meni pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa 3–1-johtoon

Carolinan pelaajat ja valmentaja Rod Brind'Amour tuijottivat tyhjyyteen. He eivät voineet käsittää mitä juuri tapahtui. 

Bruins pelasi historiassaan toisen kerran erän, jossa se päästi korkeintaan kaksi laukausta kohti omaa maalia ja teki itse vähintään neljä osumaa. Bruins voitti laukaukset kolmannessa erässä 16–2. Hurricanes sai ensimmäisen laukauksen maalia kohti ajassa 18.33, kun Teuvo Teräväinen kavensi maalin päähän. 

Niin hieno joukkue kuin Carolina Hurricanes onkin, heidän kohtalokseen jää jo toisena peräkkäisenä vuotena tippuminen Boston Bruinsille. 

Sebastian Aho teki aiemmissa peleissä mitä halusi, mutta Bruinsia vastaan hän on joutunut tekemättömään paikkaan – pelaamaan maailman parasta puolustavaa sentteriä, Patrice Bergeronia vastaan. Bruinsin ykkösketju syö ajan ja tilan taitavimmiltakin vastustajilta, saa Hurricanesin pelaajat näyttämään B-junnuikäisiltä kikkapojilta. 

Carolinalla on vauhtia ja taitoa, mutta Boston Bruins on veteraanipitoinen karvaselkäjoukkkue, jonka runkopelaajilla on vuosikausien historia pelaamisesta yhdessä tiukoissa paikoissa. 

Bergeron, Zdeno Chara, Brad Marchand, David Krejci ja Torey Krug muodostavat perijuuriaan Bruins-henkisen ytimen, jonka suojeluun nuoremman polven pelaajien on ollut helppo tulla.

Yksi on siitä veteraanijoukosta poissa. 

***:

Tuukka Rask teki yllättävän ratkaisun, kun hän ilmoitti poistuvansa Toronton kuplasta kotiin kesken pudotuspelien. 

Menivätkö siinä Bruinsin mestaruushaaveet? No ei mennyt. 

Slovakialainen Jaroslav Halak, 35, on elämää ja jääkiekkoa nähnyt veteraani, joka ei ole NHL:n paras maalivahti mutta riittävän hyvä johdattamaan Bruins loppuun asti. 

Boston tuskaili vuosikausia löytääkseen Raskille mitat täyttävän kakkosmiehen. Anton Hudobin, Malcolm Subban, Jonas Gustavsson ja Niklas Svedberg eivät herättäneet luottamusta, mutta Halak on tarjonnut Raskille tarvittavaa lepoaikaa: hän pelasi viime kaudella runkosarjassa 40 ottelua ja tällä kaudella 31. 

Halak on pelannut vakaasti, kun hänen edessään on ollut joukkue, joka osaa puolustaa. 

***

Boston Bruins jäi viime kaudella ottelun päähän Stanley Cupista. Vuosia mukana ollut ydinrunko haluaa voittaa vielä kerran ison pytyn yhdessä. 

Bruins verrytteli vielä sijoitusotteluissa, mutta kun joukkue on selkeästi päässyt vauhtiin, sitä on vaikea pysäyttää. Pahin vastus tulee eteen vasta lännen puolelta, jolla Colorado Avalanchella voisi olla paukkuja haastaa. 

Bruinsille ei panna kampoihin yhdellä kovalla sentterillä ja hyökkäysketjulla. Avalanche pystyy heittämään tärkeisiin hetkiin bergeroneja vastaan Nathan MacKinnonin ketjun lisäksi kovavireisen Nazem Kadrin yhdistelmän. 

Raskin lähtö pikemminkin hitsaa Bruinsia vieläkin yhtenäisemmäksi ja tuo viimeisen mestaruuteen tarvittavan silauksen. Raskin päätös ehkä sekoitti Bostonin urheilufanit, muttei tärkeintä eli itse joukkuetta. 

Kun Bruins kauden päätteeksi kannun nostaa, nousee esiin kysymys, että mitä Tuukka Rask siitä ajattelee.

Varmaan ajatus on jo hänen mielessään käynytkin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja