Mainos

Kommentti: Trumpin annetaan olla TV:ssä seksisti, Clintonia keskeytetään minkä ehditään

Yöllä televisiokanavan NBC:n armeijan ylipäällikkötentin piti olla lämmittelykierros kuun lopussa alkaville presidentinvaalien televisioväittelyille. Veteraanien kunniaksi järjestetyssä ulkopolitiikan foorumissa ehdokkaat Donald Trump ja Hillary Clinton esiintyivät lavalla eri aikaan, mutta heidän odotettiin saavan samaa kohtelua. Toisin kävi.

2:50

Clintonin harmiksi lämmittelytentissä vain hänet laitettiin juoksemaan ja Trump sai enimmäkseen venytellä.

Trump on mielipidekyselyissä suositumpi maan veteraanien keskuudessa, vaikka hänen turvallisuus- ja ulkopolitiikkalinjansa ei olekaan mitenkään yksityiskohtainen. Vaikka Clinton olisi voinut onnistua vastauksissaan paremmin, ehdokkaiden epätasa-arvoinen kohtelu on kasvattanut myrskyn Yhdysvaltain lehdistössä ja sosiaalisissa mediassa.

Totta onkin, että illan tentissä Trump pääsi huomattavasti helpommalla kuin Clinton, vaikka hän valehteli muun muassa Irakin sodasta.

1:58

Trump sanoi suorassa tv-lähetyksessä, ettei ole koskaan tukenut Irakin sotaa, vaikka ennen sotaa hän on sanonut The Howard Stern Showssa päinvastaista.

Trump sai ilman suurempia kyseenalaistuksia kehua Venäjän Vladimir Putinia ”paljon paremmaksi” johtajaksi kuin Barack Obamaa. Kiinteistömoguli myös puhui tentin vetäjän päälle tuttuun tapaansa ja korosti tietävänsä terroristijärjestö-Isisistä enemmän kuin Yhdysvaltain armeijan kenraalit.

Clintonia puolestaan keskeytettiin useita kertoja ja puolen tunnin haastatteluosuudesta merkittävä osa käytettiin hänen ulkoministeriaikansa virheen – yksityisen sähköpostin käytön kyseenalaistamiseen.

Vaikka Clinton epäonnistui osoittamaan veteraaneille empatiaansa, hän  oli keskeytyksistä huolimatta ulkopoliittisissa suunnitelmissaan yksityiskohtaisempi.

Yksi illan suurimmista ihmetyksistä on ollut Trumpin seksismi ja sen salliminen. Trump sai puhua rauhassa jopa silloin, kun hän toisti kantaansa, että armeijassa sattuvat seksuaaliset häirintätapaukset johtuvat siitä, että naiset on päästetty miesten kanssa samoihin joukkoihin.

Aikakausilehti Atlanticista tuttu konservatiivi-kommentaattori Norman Ornstein kiteyttikin tentin Twitterissä: ”Matt Lauer (juontaja) keskeyttää Clintonia jatkuvasti, muttei kertaakaan Trumpia. Rankkaa pyrkiä naisena presidentiksi.”

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.