Kommentti: Tour de Skillä häpeällinen näytös – FIS sähläsi Kerttu Niskasen juhlahetkeen irvokkaan sivumaun

0:30
Tour de Skillä pelottava hetki – kokonaisvoittaja Frida Karlsson romahti maalialueella

Tour de Skin naisten kokonaiskilpailun palkintojenjako oli irvokas tapahtuma, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Pääkuvan video: Tour de Skillä järkyttävä näky – kokonaisvoittaja Frida Karlsson romahti maalialueella.

Palkintojenjaon hieno suomalaisseikka, Kerttu Niskasen kakkospaikka, jäi tällä kertaa täysin sen varjoon, että kiertueen voittaja, Ruotsin Frida Karlsson oli juhlallisuuksien aikaan lääkäreiden tutkittavana jossain Alpe Cermisin hirmunousun päällä. 

Karlsson simahti pahasti kammonousussa, ja hetken näytti jopa siltä, että hän saattaa menettää kokonaiskisan voiton huiman hiihdon tehneelle Niskaselle. Suomalainen jäi lopulta 33 sekunnin päähän Karlssonista, joka romahti maahan heti maaliintulonsa jälkeen ja makasi lumessa useiden minuuttien ajan. 

Lopulta hänet siirrettiin syrjemmäksi kameroiden edestä. 

Niskanen ja kokonaiskisassa kolmanneksi tullut Norjan Tiril Udnes Weng astelivat pian palkintojenjakoon, ilman Karlssonia. Ruotsin kansallislaulu kajahti ilmoille, kun keskimmäinen koroke oli tyhjillään.  

Kansainvälisellä hiihtoliitolla FIS:llä on omat aikataulunsa, mutta on uskomatonta, että palkitseminen piti kiirehtiä vauhtiin, vaikka Karlssonin tilanne oli erittäin huolestuttava ja suurelta yleisöltä piilossa.

Ensimmäisenä nousi mieleen ajatus, että eikö naisten palkintojenjakoa olisi voinut suorittaa myöhemmin vaikka samassa yhteydessä miesten kukituksen kanssa. Karlsson olisi voinut olla tuossa vaiheessa jo siinä kunnossa, että hän olisi voinut tulla pokkaamaan uransa ensimmäisen Tour-ykköspalkinnon. Tai ainakin hänen terveydentilastaan olisi saatu jo lisätietoja. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja