Palkkapäivä! Kerttu Niskanen moninkertaisti ansionsa Tour de Skillä

0:30
Tour de Skillä järkyttävä näky – kokonaisvoittaja Frida Karlsson romahti maalialueella.

Maastohiihdon Tour de Skillä toiseksi tullut suomalaistähti Kerttu Niskanen ansaitsi maittavat palkintorahat seitsemän etapin kiertueella. 

Pääkuvan video: Tour de Skillä järkyttävä näky – kokonaisvoittaja Frida Karlsson romahti maalialueella.

Ennen Touria Niskanen oli tienannut tämän kauden maailmancupista 23 600 Sveitsin frangia, jonka kurssi on lähes identtinen euron kanssa. 

Vuodenvaihteen molemmin puolin hiihdettävä kiertue toi tähän muhkean, moninkertaisen lisän. Niskanen ansaitsi yksittäisistä kilpailuista 3 000 frangia ja kokonaiskisan toisesta sijasta 60 000 frangia. Yhteispotti oli siis 63 000.    

Kiertueen viiden osakilpailun jälkeen kesken sairastumisen takia jättänyt Krista Pärmäkoski menetti mahdolliset huipputienestit. Hän ehti ansaita yksittäisistä kisoista 4 000 frangia, mutta kokonaiskisasta oli tarjolla moninkertainen potti, sillä Pärmäkoski oli Tourilla kolmantena keskeyttäessään. 

Naisten Tourin voittanut Frida Karlsson oli myös palkintorahakuningatar. Hän sai mukaansa kaikkiaan 96 000 frangia. 

Kläbolla sauma maksimiin

Tämän vuoden Tourin yhden hiihtäjän maksimipalkintopotti on 113 000 frangia. Tämä koostuu kokonaiskisan ykkössijasta (80 000), pistekilpailun ykkössijasta (6 000) ja yksittäisten osakilpailujen palkinnoista (voittajalla 3 000) sekä Tour-johtajalle jaettavasta bonuksesta (1 000). Yksittäisistä etapeista voi siis ansaita 27 000.  

Norjan Johannes Hösflot Kläbolla on vielä teoreettinen mahdollisuus tähän, sillä hän on voittanut kaikki kuusi jo hiihdettyä miesten etappia. Lisäksi hän on jo varmistanut pistekilpailun voiton.

Hän ei ole sunnuntain päätösetapin suosikki, mutta on ykkösehdokas koko Tourin voittajaksi. Hänen johtomarginaalinsa Ruotsin Calle Halfvarssoniin on 1.02. 

Kläbo on jo varmistanut 30 000 frangin ansiot, mutta ne kasvavat hyvin todennäköisesti vielä kymmenillä tuhansilla. 

Miesten päätösetappi starttaa kello 13.45. 

4:49
Jari Isometsän tekniikkavinkit: Näin etenet perinteisellä hiihtotavalla oikeaoppisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja