Mainos

Kommentti: Rehulan hikinen jumppa

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulaa (kesk.) ei käy kateeksi. Valtavan sote- ja maakuntauudistuksen eteenpäinvienti on hikistä jumppaa. Vuoden lopussa RKP suuttui vielä kunnolla Vaasan keskussairaalan päivystyksen kaventamisesta.

Sitten on vielä alkoholiuudistus, jonka Rehula on joutunut ottamaan piikkiinsä alkoholiasioista vastaavana ministerinä. Uudistus ei ole suosittu keskustan kentällä.

Keskustan ikiaikainen tavoite maakuntamallista meni läpi, mutta ei auta. MTV Uutisten teettämässä kyselyssä kenttäväen arviot Rehulan onnistumisesta ministerinä tippuivat, toki hän päihittää yhä Anne Bernerin ja Kimmo Tiilikaisen. Moni nosti esiin alkoholilinjaukset, joita piti liian sallivina joka kolmas vastannut keskusta-aktiivi. Ruokakauppoihin on tulossa jatkossa hieman vahvempia alkoholijuomia kuin nykyisin eikä niiden tarvitse olla käymisteitse valmistettuja.

Keskusta joutui aikanaan neuvotteluissa hankalaan torjuntataisteluun, sillä kokoomus ja perussuomalaiset löysivät toisensa. Kokoomuksen alkuperäinen tavoite oli tuoda peräti viinit ruokakauppoihin. Perussuomalaisten tavoiteprosentti oli 8,5 ja lonkeromies Sampo Terhon johtama ryhmä ajoi muun muassa valmistustapaneutraliteettia, eli esimerkiksi niin sanottuja oikeita lonkeroita kauppoihin.

Keskusta taipui lopulta valmistustapaneutraliteettiin ja prosenttirajan nostoon 5,5:een. Erityisesti ryhmässä harmitti, että ruokakauppaan tulevat niin sanotut limuviinat eli vaikkapa rommista ja kolasta valmistetut juomasekoitukset. Kokoomus piikitteli keskustaa pikkujouluissaan tarjoilemalla jo nykyisin ruokakaupoissa myytäviä käymisteitse valmistettuja värikkäitä alkoholijuomia.

Kansanedustaja Annika Saarikko on ottamassa perhe- ja peruspalveluministerin hommat muutaman kuukauden päästä. Rehulan tuskaista olemusta katsoessa huomaa usein toivovansa, että vaihdon jälkeen mies ehtisi vihdoin hengähtää.

2:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.