Mainos

Kommentti: Matti Nykänen, nyt kukaan ei enää pilkkaa sinua – kunpa olisit itse kuulemassa

31:12
Katso video erikoislähetyksestä: Matti Nykänen on kuollut

"Herkkänä miehenä tunnettu Matti kantoi taakkansa vuosien ajan", kirjoittaa MTV Uutisten sisältökoordinaattori Heli Mettänen.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä menehtynyt Matti Nykänen liiteli juorupalstojen johtotähtenä vuosikaudet, ja vasta tänä aamuna tullut kuolinuutinen osoitti sen, kuinka paljon myötätuntoa suomalaisilta oikeastaan löytyikään mäkihyppylegendaa kohtaan.

Matti lopetti uransa mäkihyppääjänä vuonna 1992. Urheilu-uransa jälkeen hän löysi pian paikkansa monen yllätykseksi uudenlaisessa roolissa laulajana. Jo tuolloin oli selvää, että suomalaiset olivat kiinnostuneita Matista myös urheilu-uran ulkopuolella, sillä vuonna 1992 julkaistu Yllätysten yö myi kultaa. 

Tuolloin alkoi kuulua myös soraääniä, jotka eivät vaienneet ennen kuin uutinen Matin kuolemasta saavutti suomalaiset. Ja noiden soraäänien melu ei varmasti jäänyt keneltäkään huomaamatta, sillä vuosi vuodelta negatiivinen keskustelu yltyi.

Matin elämästä ei ole puuttunut menoa eikä meininkiä, ja hänen yksityiselämänsä käänteitä on saatu seurata aktiivisesti lehtien palstoilta. Myös uutisia siitä, että Matti olisi jälleen ryhdistäytymässä alkoholinhuuruisten virheiden päätteeksi, on kuultu lukuisia kertoja. Myös Matin rakkauselämä oli kovin värikäs: Hän oli elämänsä aikana naimisissa kaiken kaikkiaan kuusi kertaa – viiden eri naisen kanssa. 

Näitä uutisia on joka kerta yhdistänyt yksi asia: Matin positiivisuus. Hän on aina uskonut parempaan huomiseen.

Matti on positiivisuudestaan huolimatta ollut vuosien saatossa valtavan pilkan ja kritiikin kohteena. Tänä päivänä julkisuudenhenkilöt saattavat tehdä suuren numeron ja loukkaantua verisesti jo yhdestä ikävästä kommentista sosiaalisessa mediassa. Matille on sen sijaan jostain syystä ollut lupa nauraa.

Kaikesta ikävästä palautteesta huolimatta Matti jatkoi julkista uraansa – ja samalla ruokki keskusteluja entisestään. Matti ei tehnyt suurta numeroa siitä, kuinka paljon hän sai osakseen kritiikkiä. 

Kaikki se kritiikki ja pilkka, mitä Matti sai julkisen elämänsä aikana osakseen, olisi horjuttanut ketä tahansa meistä. Herkkänä miehenä tunnettu Matti kantoi kuitenkin taakkansa vuosien ajan – useaan otteeseen pahastikin hapuillen.

Ja tähän hapuiluun suomalaiset ovat tarttuneet. Sitä on ihmetelty, kauhisteltu ja päivitelty. Matin törttöilyn yläpuolelle on ollut helppo asettua. Kuka tahansa kokee, että olisi voinut toimia monessa tilanteessa paremmin kuin se Nykäsen Matti.

Kun uutinen mäkihyppylegendan kuolemasta tavoitti suomalaiset, alkoi aivan uudenlaisten, Mattia koskevien kommenttien tulva täyttää sosiaalista mediaa ja netin keskustelupalstoja. Ivallisen ja pilkkaavan sävyn sijaan keskustelu on yhdessä yössä kääntynyt myötätuntoiseksi virraksi. Mattia muistellaan lämmöllä ja hänelle toivotaan keveitä multia.

Kunpa olisit Matti itse kuulemassa tämänkin puolen tarinaa.

Legendaarinen mäkihyppääjä Matti Nykänen menehtyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Uutisen vahvisti MTV Uutisille miehen lähipiiri. Asiasta uutisoi ensimmäinen Seiska.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja