Kommentti: Huuhkajat tarvitsee kapteeniaan kipeästi, mutta voiko hänen sanoihinsa nyt luottaa?

9:50
Tulosruutu: Huuhkajien EM-kisaonnistujiin lukeutuva Jere Uronen uskoo Suomen mahdollisuuksiin Belgiaa vastaan.

Keskikenttäpelaaja Tim Sparv tekee muista pelaajista parempia ympärillään, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Ville-Veikko Valta Pietarista.

Huuhkajien avauskokoonpano poikkesi hieman totutusta viime keskiviikkona, kun tärkeä palanen puuttui keskikentältä. Kapteeni Tim Sparv istui Venäjää vastaan vaihtopenkillä, eikä saanut lopulta koko ottelussa minuuttiakaan peliaikaa.

Kun päävalmentaja Markku Kanervan käytössä on viisi vaihtoa ottelussa, johon Suomi lähtee altavastaajana EM-kisaisäntää Venäjää vastaan, Sparvin olettaisi olevan varma valinta avauskokoonpanoon.

Sparvin jääminen ilman peliaikaa antaakin viitteitä siitä, ettei hänen polvensa ole toipunut vielä ihan täyteen pelikuntoon alkukevään leikkauksen jäljiltä.

Täydessä iskussa ollessaan Sparv olisi oletettavasti aloittanut Huuhkajien kannalta elintärkeän ottelun Venäjää vastaan niin kuin hän teki Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan, jossa hän pelasi 75 minuuttia.

Kenties Sparvin polvi reagoi huonosti raatamiseen ottelussa, joka venyi ylipitkäksi Christian Eriksenin dramaattisen sydänpysähdyksen ja puolentoista tunnin ylimääräisen tauon vuoksi.

Kanervan mukaan koko Huuhkajien miehistö on pelikuntoinen ennen maanantai-illan lohkofinaalia Belgiaa vastaan. Myös Sparv itse on sanonut olevansa valmis pelaamaan. Näitä viestejä voi lukea pienen suodattimen kanssa, sillä tietenkään vastustajalle ei haluta paljastaa ennen ottelua mitään ylimääräistä.

Penkityksestään huolimatta Sparv vakuutti olleen kunnossa myös Venäjä-ottelussa.

– Tällä kertaa olin penkillä. Totta kai minä haluaisin pelata, olen hyvässä kunnossa ja Tanska-pelin jälkeen olisi ollut hieno jatkaa sitä momentumia. Tällä kertaa näin. Yritin kannustaa ja motivoida joukkuekavereitani niin hyvin kuin mahdollista. Toivottavasti saan pelata enemmän Belgiaa vastaan, Sparv kertoi torstaina.

Jos edellä kerrottu on totta, Kanervan avauskokoonpanovalintaa voi hieman ihmetellä. Sparvin tilalla aloittanut Rasmus Schüller pelasi kelvollisesti, mutta karu totuus on, että Venäjän ainoaan maaliin johtanut hyökkäys lähti hänen keskialueen pallonmenetyksestään.

Schüller voi olla Sparvia jopa parempi pallollisena ja ainakin ripeäjalkaisempi, mutta puolustuslinjan suojelemisessa ja sijoittumisessa huuhkajakapteeni on Suomen keskikenttäpelaajista omaa luokkaansa. Hän tuo rauhallisuutta kentälle ja tekee muista pelaajista parempia ympärillään.

Sparvin arvon näkee paradoksaalisesti parhaiten silloin, kun hän ei ole kentällä, ja joukkue etsii tasapainoaan hieman eksyneenä.

Usein Sparvin poissaolo on näkynyt lopulta myös Suomen tappiosarakkeessa niin kuin Venäjää vastaan. Vastaavasti Huuhkajat on kerännyt huomattavasti kovemmalla tahdilla pisteitä silloin, kun hän on pelannut.

Sparvin ohjeita olisi kaivattu kentällä Venäjää vastaan silloin, kun Suomen hyökkäyspelaaminen hajosi käsiin toisella puoliajalla. Hallittujen murtautumisyritysten ja pallonhallinnan sijaan alkoi päätön roiskinta, joka ei tuottanut yhtäkään kunnon maalipaikkaa Huuhkajille.

Maanantaina Sparv on kaiken järjen mukaan avauskokoonpanossa, kun vastaan asettuu Fifan maailmanlistan ykkönen ja EM-turnauksen voittajasuosikki Belgia. Ainakin on silloin, jos hän todella on puheidensa veroisessa pelikunnossa.

Suomi kohtaa Belgian Pietarissa maanantai-iltana kello 22 pelattavassa ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja