Kolumbian lentoturmasta lisätietoja: Loukkaantunut äiti selvisi hengissä neljä päivää – käski lapsiaan jättämään hänet ja pelastautumaan

Kolumbiassa lento-onnettomuuden jälkeen kadonneet lapset pelastettiin viidakosta 1:08
Katso myös: Näin lapset pelastettiin.

BBC:n mukaan kolumbialaisesta viidakosta pelastettujen lasten äiti selvisi lento-onnettomuuden jälkeen elossa vielä neljä päivää. 

Asiasta on kertonut lasten isä, Manuel Ranoque. Isän mukaan lapset ovat viidakosta pelastamisen jälkeen kyenneet vähitellen kertomaan lisätietoja lento-onnettomuuden jälkeisistä hetkistä. 

Perheen vanhimman lapsen, 13-vuotiaan tyttären mukaan heidän äitinsä Magdalena Mucutuy kehotti lapsia jättämään hänet viidakkoon ja hakemaan apua. 

– Ennen kuolemaansa heidän äitinsä sanoi heille jotain sellaista kuin: "Häipykää täältä. Te tulette näkemään, millainen mies isänne on, ja hän tulee osoittamaan teille samanlaista suurta rakkautta kuin mitä minä olen osoittanut teille", Ranoque kertoo.

BBC:n mukaan lapset saavat parhaillaan hoitoa Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa sijaitsevassa sotilassairaalassa. 

Iältään 13-, 9-, 5- ja 1-vuotiaat sisarukset pelastettiin viidakosta perjantaina. Lapset olivat kadoksissa 40 päivää sen jälkeen, kun he joutuivat lento-onnettomuuteen toukokuun alussa. Onnettomuudessa kuoli äidin lisäksi kaksi muuta aikuista. 

BBC kertoo armeijan löytäneen heidän ruumiinsa onnettomuuspaikalta. 

Myös lapset löytyivät lopulta lentokoneen lähistöltä. Löytämistä helpotti lasten jättämät merkit, kuten jalanjäljet ja hedelmät, joista löytyi puremajälkiä.

Perhe kuuluu Kolumbian alkuperäiskansojen Huitoto-heimoon. BBC:n mukaan heimon jäsenet oppivat jo varhain lapsena metsästämään ja kalastamaan. 

Lue myös:

    Uusimmat