1-vuotias selvisi viidakossa 40 päivää sisarustensa kanssa – näin tapahtumat Kolumbian sademetsässä etenivät

Kolumbiassa lento-onnettomuuden jälkeen kadonneet lapset pelastettiin viidakosta 1:08
Video: Näin lapset pelastettiin

Kolumbian viidakossa kadoksissa olleet neljä lasta on löydetty elossa, kertoi maan presidentti Gustavo Petro Twitterissä perjantaina. Petro kirjoittaa lasten löytymisen olevan ilouutinen koko maalle.

Lapset ovat iältään 13-, 9- ja 4-vuotiaita, nuorimmainen vain noin vuoden. Lapset olivat kadoksissa 40 päivää sen jälkeen, kun he joutuivat lento-onnettomuuteen toukokuun alussa.

– He ovat heikossa kunnossa. Lääkärit hoitavat tehtäväänsä, kertoi Petro medialle maan pääkaupungissa Bogotassa.

Toukokuun 1. päivä sattuneessa lento-onnettomuudessa kuoli kolme aikuista. Yksi kuolleista matkustajista oli lasten äiti. Perhe kuuluu Huitoto-heimoon.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman lasten isoisä Fidencio Valencian mukaan Huitoto-väestön lapset oppivat metsästämään, kalastamaan ja keräilemään luonnon antimia jo pienenä, minkä oletetaan auttaneen heitä selviytymään hengissä. Valencia on vahvistanut lasten löytymisen.

Lapset löytyivät lopulta läheltä sitä aluetta, jonne lentokone oli pudonnut.

Helikopteri soitti isoäidin viestiä

Lapsia etsittiin suuren joukon voimin. Etsintöjä vaikeuttivat viidakon vaikeakulkuisuus, villieläimet sekä alueella toimivat aseelliset ryhmät.

Etsintöihin osallistui vapaaehtoisten siviilien lisäksi sotilaita vainukoirien kanssa ja helikoptereita, minkä lisäksi lapsia etsittiin myös poikkeuksellisin keinoin. Viidakkoon muun muassa pudotettiin lappusia, joissa lapsia kehotettiin pysymään aloillaan, jotteivät he harhailisi entistä syvemmälle viidakkoon. Lisäksi alueella kierteli helikopteri, joka soitti ilmasta lasten isoäidin nauhoittamaa viestiä. Huitoton kielellä esittämässään viestissä hän oli pyytänyt lapsia lopettamaan liikkumisen.

Lasten jäljille päästiin heidän jälkeensä jättämien erinäisten vihjeiden avulla. Viidakosta löytyi etsintöjen aikana muun muassa jalanjälkiä, käytetty vaippa ja puoliksi syöty hedelmä.

Kone oli ollut matkalla San Jose del Guaviareen, joka on yksi tärkeimmistä kaupungeista Kolumbian puolella Amazonin sademetsässä. Lentokoneella kulkeminen on yleistä alueella, koska teitä on harvakseltaan ja joen kautta kulkeminen on niin ikään vaikeaa.

Lue myös:

    Uusimmat