Kolmiloikkasensaatio Senni Salminen torjuu puheet itsestään – "elämän tärkein kisa" on ensin

5:59
Suomen ennätyksen rikkonut Senni Salminen kertoi kesäkuussa MTV Urheilulle tavoitteistaan olympialaisiin ja tuleviin kausiin.

Suomen yleisurheilujoukkue on valmistautunut olympialaisiin Sagassa, reilun tuhannen kilometrin päässä Tokiosta. Kun ensi kertaa olympialaisissa kisaava Senni Salminen pääsi kisakylään, hän huomasi heti, että nyt ollaan isoissa kisoissa.

Tänä kesänä rakettimaisesti suomalaisen yleisurheilun kiintotähdeksi noussut Salminen pääsi Sagassa rauhoittumaan. Se oli tärkeää, sillä edessä, mutta myös takana, on riittävästi hulinaa.

– Kesäkuu meni aika vauhdilla ja oli monta kisaa. Huomaa, että hyvin on rauhoittunut kaikki, mediahommat ja muut. Terävyyttä ja kovinta kuntoa haettiin Sagassa, Salminen jutteli Tokion kisakylässä.

Kesäkuussa Salminen hyppäsi Suomen ennätykseksi 14,51, siihen päälle tuulituloksen 14,70 ja vielä SE koheni lukemiin 14,63. Kaikki keskittyminen on perjantaina Suomen aikaa kello 13 alkavassa olympiakarsinnassa.

– Finaalia ei ole mietitty. Karsinta on nyt minun elämäni tärkein kisa.

– Mutta en minä ole mitään karsintaa ainoastaan lähtemässä täällä suorittamaan, hän lisää.

Karsinnassa riittää Salmisen mukaan perushyppy. Hän keskittyi Sagassa paljon juoksuharjoituksiin, ja kokee, että on parhaassa mahdollisessa kunnossa.

– Juoksu on tuntunut paremmalta, mitä on oikeastaan tuntunut missään vaiheessa. Kokonaisuus on saatu hiottua sellaiseksi, mitä sen pitää olla. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Salmiseen kohdistuu vähintäänkin toiveikkuutta, mutta myös odotuksia. Moni haaveilee, että Salminen toisi Suomeen jopa mitalin Tokiosta. Se, mitä hänestä puhutaan tai kirjoitetaan, on pidetty visusti aistielimiltä piilossa.

– En ole hirveästi nähnyt noita. En todellakaan lue itsestäni mitään juttuja, olen tietoisesti yrittänyt välttää. Niin kuin olen monesti sanonut, en ota paineita muualta. Jos on jotain paineita, ne on itse luotuja, Salminen linjasi.

12:59
Millaiset menestysmahdollisuudet suomalaisilla yleisurheilijoilla on Tokion olympialaisissa? Asiantuntija Mika Järvinen vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja