Senni Salminen hirmuiskussa – loikki tuulissa pitkälle päälle SE-tuloksen!

Senni Salminen leiskautti Orimattilan Tähtien kisojen kolmiloikassa hirmutuloksen 14,70. Tulos syntyi tilastokelvottomaan 2,7 sekuntimetrin myötätuuleen.

14,70 ylittää 19 sentillä Salmisen viikko sitten Turussa Paavo Nurmi Gamesissa loikkiman Suomen ennätyksen 14,51. Tuoretta tulosta 14,70 ei kuitenkaan kirjata SE:ksi liian myötätuulen vuoksi.

Tulos syntyi Orimattilassa neljännellä kierroksella. Salminen oli kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen jättänyt kolmannella kierroksella hyppäämättä, ja voimien kerääminen neljänteen kierrokseen tuotti tulosta.

Imatran Urheilijoita edustava Salminen loikki vielä viimeisellä kuudennella kierroksella 14,41 tilastokelpoiseen 1,8 sekuntimetrin myötätuuleen. Hän oli sitäkin ennen jättänyt yhden kierroksen välistä.

Salmisen voittamassa kilpailussa toiseksi sijoittui Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä. Hän loikki parhaimmillaan kahdesti 14,19. Vihdin Viestin Elina Kostiainen oli kolmas tuloksella 12,91.

Salminen sanoi jo Paavo Nurmi Gamesin Suomen ennätyksensä jälkeen lupaavasti odottavansa itseltään vielä "paljon pidempää".

Senni Salminen teki hurjan Suomen ennätyksen – odottaa vielä pidempää 2:24
Senni Salminen kommentoi viikko sitten Turussa loikkimaansa Suomen ennätystä.