Kolmessa päivässä sähköpotkulaudalla koko Suomen halki! Timo kertoo hurjasta reissusta Utsjoelta Helsinkiin: "Se oli sellainen F1-tyylinen vaihto"

5:26
MTV Uutiset Live kävi jututtamassa upean suorituksen tehnyttä Timoa – katso, millä mielin mies on suorituksen jälkeen.

Tamperelaisen Timo Kangastien, 33, pitkä matka sähköpotkulaudalla Utsjoelta Helsinkiin on päättynyt. Kangastie suoriutui tempauksestaan odotettua nopeammin ja ajoi Suomen halki vain kolmessa päivässä.

– Hyvät fiilikset, kun pääsi Helsinkiin Utsjoelta asti sen melkein 1 400 kilometriä. Onhan se aika hieno saavutus, kuvailee Kangastie tunnelmiaan MTV Uutiset Livelle pian suorituksen jälkeen.

Kangastien matka alkoi torstaina 16. heinäkuuta ja perillä hän oli Helsingissä jo varhain sunnuntaiaamuna. Matka taittui usealla sähköpotkulaudalla, joita huoltojoukko kuljetti mukanaan matkailuautossa.

– Meillä oli ensin kuusi lautaa käytössä, mutta Lapin isoissa nousuissa akut hyytyivät. Jouduimme ottamaan toiset kuusi käyttöön, kertoo Kangastie.

"Kestävyys on ollut aina minun valttikorttini"

Matka eteni 25 kilometrin tuntinopeudella. Ruoan Kangastie söi aina sähköpotkulaudan päällä ja nukuttuja tunteja kertyi matkan aikana ainoastaan reilu seitsemän.

– Suomalaisella sisulla kun mennään. Kestävyys on ollut aina minun valttikorttini, toteaa Kangastie.

Sähköpotkulauta kulki yhteen menoon kaksikymmentä kilometriä ennen kuin akku alkoi loppua. Kangastie osoitti käsimerkein akun loppumisesta, jotta huoltojoukko osaisi valmistautua.

Itse sähköpotkulaudan vaihto tapahtui ripeästi. Huoltojoukko ajoi Kangastien edelle ja odotti valmiin sähköpotkulaudan kanssa tien varressa.

– Hyppäsin tavallaan lennosta aina toiseen ja lähdin heti jatkamaan matkaa. Se oli sellainen F1-tyylinen vaihto.

Katso Kangastien koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja