Kolmen juuston salaatti ja vinegretti

4:lle hengelle

  • n. 100 g Roquefort-juustoa
  • n. 100 g Appenzeller-juustoa
  • n 100 g kuivaa lampaanmaitojuustoa
  • 1 romainesalaatti
  • 1 tammenlehväsalaatti
  • 1 päärynää
  • 1 kurkku
  • 1 punasipuli
  • 1 dl kalamataoliiveja
  • rucolaa
  • saksanpähkinöitä

Huuhtele ja revi salaatit. Kuori kurkku ja leikkaa viipaleiksi, leikkaa myös päärynä viipaleiksi. Kuori punasipuli, halkaise ja leikkaa ohuiksi, puolikkaiksi renkaiksi. Kokoa salaatit neljälle lautaselle, isoimmasta elementistä pienempään. Asettele rucolasta juustoille peti. Leikkaa juustot neljään viipaleeseen, lampaanmaitojuuston voi leikata pitkiksi tikuiksi. Asettele juustot rucolan päälle ja koristele oliiveilla ja saksanpähkinöillä.

Mustaviinimarjavinegretti

  • 1 rkl mustaviinimarjahilloa/hyytelöä
  • ½ dl vettä
  • ½ valkosipulinkynsi pieneksi silputtuna
  • 2-3 rkl sherryviinietikkaa tai muuta haluamaasi etikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl mustia unikonsiemeniä
  • n. 1 dl mietoa oliiviöljyä

Laita kaikki ainesosat blenderiin tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat