Mainos

Kolme sotilaskotiautoa toiminnassa sotaharjoituksessa – 6 000 asiakasta

Kolme sotilaskotiautoa ja kiinteä leirisotilaskoti huoltavat kaikkiaan 6 000 sotilaan harjoitusjoukkoa Puolustusvoimien Kaakko 16 -harjoituksessa perjantaista torstaihin. 

Sotilaskotiliitto palvelee viikonlopun tästä päivästä alkaen ensi viikon torstaihin saakka Puolustusvoimien Kaakko 16 -harjoituksen sotilaita Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla.

Kaakko 16 harjoituksen sotilaskotitoimintaan osallistuu 28 järjestön poikkeusolotehtävään koulutettua jäsentä 14 eri sotilaskotiyhdistyksestä.

Joukkoja huolletaan harjoitusmaastoissa kolmella sotilaskotiautolla ja Pahkajärven kiinteä leirisotilaskoti on avoinna koko harjoituksen ajan. Harjoituksen sotilaskotitoimintaa johtaa 1. Sotilaskotipiirin päällikkö Margetta Ala-Krekola. Tavoitteena on tuottaa sotilaskotipalvelut 6000 harjoitukseen osallistuvalle sotilaalle.

– Sotilaskotiautojen varustus on harjoitusoloissa suppeampi, mutta kattava. Esimerkiksi leivonnaisia, limonadia, tupakkaa, kahvia, hyttysmyrkkyä ja huulirasvaa on tarjolla, Ala-Krekola kertoo MTV Autoille.

Sotilaskotiauton miehistö harjoituksessa on varusmieskuljettaja ja kaksi sotilaskotisisarta. Mutta onko autossa aseistusta?

– Varusmieskuljettajalla on taisteluvarustus, mutta sisarilla ei ole aseita, Ala-Krekola kertoo.

Harjoituksen aikana harjoitellaan kenttäleipomon käyttöä ja osa leivonnaisista valmistuu kenttäolosuhteissa.

Harjoituksen sotilaskotitoimintaa voi seurata Sotilaskotiliiton verkkosivuilla osoitteessa sotilaskoti.fi, Sotilaskotiliiton Facebook - sivuilta ja Instagramissa #Sode ja #Kaakko16 -aihetunnisteilla.

Sotilaskotijärjestön poikkeusolojen tehtävä on tuottaa sotilaskotipalvelut taisteluista irti oleville joukoille. Sotilaskotitoiminta lisää varusmiesten palvelusmotivaatiota ja edistää maanpuolustusmyönteisyyttä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja