Kolmannes briteistä ei usko, että Lappi on olemassa: "Se on joulupukin kuvitteellinen koti"

Jopa joka kolmas britti luulee Lapin olevan vain satumainen joulupukin maa eikä oikea paikka, uutisoi brittilehti Mirror.

Lapin talvimatkailu on jatkanut tänäkin vuonna kasvuaan, ja yksi suurimmista matkailuryhmistä ovat brittituristit. Tästäkin huolimatta suurin osa briteistä ei usko, että Lappi on olemassa.

Matkatoimisto TUI:n tekemän kyselytutkimuksen mukaan jopa kolmannes briteistä uskoo, että Lappi on kuvitteellinen paikka.

Yksi kymmenestä kyselytutkimukseen vastanneesta kertoo joutuneensa tarkistamaan internetistä, onko Lappi todella oikea paikka vai ei.

Kyselytutkimukseen vastasi 2 000 isobritannialaista aikuista.

Brittituristit tulevat jouluksi, kiinalaiset koko talveksi. Alla olevalla videolla kerrotaan Lapin matkailun kehityksestä. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Brittejä jouluksi, kiinalaisia koko talven 2:13

Vain reilu viidennes tiesi, missä Lappi on

Jopa viidennes brittiläisistä vastaajista uskoi, että Lappi on oma valtionsa.

Yksi kymmenestä vastaajasta taas luuli, että Lappi sijaitsee Islannissa tai Grönlannissa. Vain 22 prosenttia osasi vastata, että Lappi ei ole yksi hallinnollinen alue, vaan se ulottuu Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Venäjään.

Vaikka useat matkatoimistot Iso-Britanniassa tarjoavat matkoja Lapin alueelle – ja kouluissa opetetaan maantiedettä – on TUI:n mukaan ymmärrettävää, miksi useat britit uskovat Lapin olevan kuvitteellinen paikka.

– Suurin osa alueesta on taianomaista ja jos ei ole vieraillut siellä, saattaa vain uskoa, että se on joulupukin kuvitteellinen koti, TUI:n edustaja kommentoi.

Lappi on erityisesti ollut tänä vuonna otsikoissa Iso-Britanniassa lumettomuutensa takia. Brittimediassa lumetonta Lappia on tituleerattu "Craplandiksi".

Harvinaislaatuinen tilanne on saanut brittituristit ja matkanjärjestäjät lykkäämään matkoja. Kuun alkupuolella Gatwickin lentokentältä Enontekiölle matkannut lentokone teki jopa yllättävän täyskäännöksen lumettomuuden takia.

Lähteet: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat