Kokoomusnuoret: Kansanryhmää vastaan kiihottaminen sallittava

Kokoomusnuorten äärioikeistolainen tavoiteohjelma kuohuttaa. Kokoomusnuoret vaativat tavoiteohjelmassaan muun muassa kansanryhmää vastaan kiihottamisen sallimista.

Pari viikkoa sitten hyväksytty tavoiteohjelma sisältää reilut 150 kohtaa. Talouspuolella kokoomusnuoret luopuisivat muun muassa työehtosopimusten yleissitovuudesta ja yksityistäisivät sekä sote-palveluita että valtionyhtiöitä.

Rajuimpia ehdotuksia ovat muun muassa euromaiden tukemisesta luopuminen, kiintiöpakolaisten vastaanottamisen lopettaminen ja kansanryhmää vastaan kiihottamisen salliminen.

– Kyllä me koemme, että rikokseen yllyttämistä pidetään edelleen tuomittavana, sanoo Kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja Susanna Koski.

Mutta minkä vuoksi te haluatte sallia kansanryhmää vastaan kiihottamisen? Sehän käytännössä tarkoittaa sitä, että rasismi sallitaan siinä sivussa myös.

– Kyse on siitä, että kun yksilöä kohdellaan lainsäätäjän edessä, niin lainsäätäjä ei voi kategorisoida yksilöä mielivaltaisesti mihinkään tiettyyn ryhmään, sanoo Koski.

Kokoomuksen johto pitää nuorisojärjestön tavoitteita järjettöminä.

– Kyllä tietysti toivoisin, että politiikan sisältöavaukset olisivat sen kaltaisia, että niillä pyrittäisiin ensisijaisesti muuttamaan maailmaa maltillisesti, eikä tällaisen ison kohun tai sensaation kautta, niin kuin tässä näyttää taas vähän tapahtuvan, sanoo puoluesihteeri Taru Tujunen (kok.).

Lue myös:

    Uusimmat