Tujunen: Kokoomusnuorten rasismilinjaus järjetön

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen pitää kokoomusnuorten kohua herättäneen tavoiteohjelman linjauksia osin järjettöminä.

Kokoomusnuoret ehdottavat muun muassa Nato-jäsenyyden hakemista, vähemmistövaltuutetun viran lakkauttamista, pakolaiskiintiöiden poistamista ja eutanasian laillistamista. Lisäksi nuoret haluavat poistaa lakipykälän, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää vastaan. Elokuussa hyväksytystä tavoiteohjelmasta uutisoivat Yle ja Nykypäivä.

– Uhrittomia ajatusrikoksia ei tule olla, luonnoksessa todetaan.

Tujunen sanoo STT:lle, ettei hän ymmärrä lainkaan kokoomusnuorten tavoitetta, jonka mukaan kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisointi pitäisi poistaa laista.

– Minun on erittäin vaikea käsittää, minkä takia rasismi pitäisi Suomessa jotenkin sallia.

Tujunen muistuttaa, että kokoomuksen nuorten liitto on kuitenkin itsenäinen järjestö, jolla on täysi sananvapaus. Kokoomusnuoret eivät voi kammeta kokoomusta puolueena mihinkään suuntaan, hän korostaa.

Yleissitovuus pois

Kokoomusnuorten mielestä maan taloutta pitäisi tasapainottaa esimerkiksi poistamalla euromaiden tuet, verotuksen progressio ja kehitysapu.

Puheenjohtaja Susanna Koski korostaa, että maan taloutta parannettaisiin poistamalla työehtosopimusten yleissitovuus ja pienentämällä julkista sektoria.

Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen pitää kokoomusnuorten hahmotelmaa Suomesta kylmänä, raadollisena ja ihmisoikeuksia loukkaavana. Räsäsen mielestä kokoomusnuorten linja kertoo halusta palauttaa Suomi keskiajalle.

– Oikeistolainen nuorisojärjestö osoittaa todellisen luonteensa kannattamalla yhteiskuntaa, jossa vain isin kukkarosta roikkuvalla menestyjällä on sijaa.

Keskustan europarlamentaarikko Hannu Takkula arveli kokoomusnuorilta jääneen historian läksyt oppimatta. Hänen mielestään kokoomuksen puoluejohdon pitäisi järjestää nuorisojärjestölleen täydentävää opetusta.

– On järkyttävää, jos tällaiset ylimieliset, itsekkäät arvot todella edustavat maamme tämän hetken johtavaa hallituspuoluetta laajemminkin.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Simon Elo puolestaan kiitteli kokoomusnuorten eurolinjauksia.

– Kokoomusnuoret on siirtynyt kataislaisesta federalismista perussuomalaiseen eurorealismiin, Elo arvioi kannanotossaan.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat