Koko Suomi leipoo -sarjassa loihditaan suussa sulavia herkkuja – nappaa resepti talteen

0:25imgKeitä he ovat? Tutustu videolta uuden Koko Suomi leipoo -kauden leipureihin.
Julkaistu 11.01.2021 14:45
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Koko Suomi leipoo -sarjan seuraavassa jaksossa loihditaan kakkuja kansalle. 

Herkullinen hyvänmielen ohjelma Koko Suomi leipoo pyörii MTV3-kanavalla parhaillaan jo kuudennen tuotantokauden jaksoin. Ohjelman juontajana nähdään tuttuun tapaan Anne Kukkohovi ja tuomareina viime kaudelta tuttu kaksikko Markus Hurskainen ja Toni Rantala.

Kauden seitsemännessä jaksossa heittäydytään kuninkaallisten maailmaan. Tarinan mukaan Ranskan kuningatar Marie Antoinette söi kakkua aamupalaksi. Tästä inspiroituneena leipurit leipovat oman versionsa kuninkaallisesta aamupalakakusta. 

KOKO_SUOMI_LEIPOO_6_JAKSO_7_BEAUTYSHOTS_MARIE_ANTOINETTEN_AAMUPALAKAKKU_TIMOKisaajat loihtivat toinen toistaan maukkaampia herkkuja.

LUE MYÖS: Koko Suomi leipoo palaa – tutustu uuden kauden kilpailijoihin

Teknisen tehtävän haasteena ovat cannolit. Nappaa tästä talteen maukkauden herkkujen resepti itsellesi talteen!

STRACCIATELLA CANNOLIT

Leivonta-aika: 1 tunti 15 minuuttia
Tarjoiluastia: Teema tiimi - vati 18 x 26
Valmistettava määrä: 12 kpl

Taikina

320 g             Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
1,5 rkl            kaakaojauhetta
½                   appelsiininkuori
¼ tl                merisuolaa
1,5 rkl            voita
50 ml             vettä
80 ml             valkoviiniä

Paistamiseen
Rypsiöljy

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää nesteet ja vaivaa kiinteä taikina. Kelmuta ja anna levätä 20 minuuttia jääkaapissa. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi ja stanssaa pyöreitä 10-12 cm kokoisia paloja, kieritä putken ympäri.  Paista öljyssä.

Täyte

Appelsiinifluidi
120 g             appelsiinimehu
15 g               sokeri
1,5 g              agar agar
0,5 g              xantana
150 g             mascarpone-juustoa
120 g             kermaa
60 g               sokeria
1 tl                 vaniljasokeria
½                   vaniljatanko
50 g               tummaa suklaata
ripaus            merisuola

Keitä appelsiinimehu, lisää kuivat aineet. Kiehauta ja jäähdytä. Vaahdota juusto, kerma ja sokerit. Lisää suklaa ja suola. Pursota täytteet cannolin sisään ja koristele kandeeratulla appelsiinillä.

Koko Suomi leipoo MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo