Koko Suomi leipoo -sarjan seuraavassa jaksossa loihditaan kakkuja kansalle.
Herkullinen hyvänmielen ohjelma Koko Suomi leipoo pyörii MTV3-kanavalla parhaillaan jo kuudennen tuotantokauden jaksoin. Ohjelman juontajana nähdään tuttuun tapaan Anne Kukkohovi ja tuomareina viime kaudelta tuttu kaksikko Markus Hurskainen ja Toni Rantala.
Kauden seitsemännessä jaksossa heittäydytään kuninkaallisten maailmaan. Tarinan mukaan Ranskan kuningatar Marie Antoinette söi kakkua aamupalaksi. Tästä inspiroituneena leipurit leipovat oman versionsa kuninkaallisesta aamupalakakusta.
LUE MYÖS: Koko Suomi leipoo palaa – tutustu uuden kauden kilpailijoihin
Teknisen tehtävän haasteena ovat cannolit. Nappaa tästä talteen maukkauden herkkujen resepti itsellesi talteen!
STRACCIATELLA CANNOLIT
Leivonta-aika: 1 tunti 15 minuuttia
Tarjoiluastia: Teema tiimi - vati 18 x 26
Valmistettava määrä: 12 kpl
Taikina
320 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
½ appelsiininkuori
¼ tl merisuolaa
1,5 rkl voita
50 ml vettä
80 ml valkoviiniä
Paistamiseen
Rypsiöljy
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää nesteet ja vaivaa kiinteä taikina. Kelmuta ja anna levätä 20 minuuttia jääkaapissa. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi ja stanssaa pyöreitä 10-12 cm kokoisia paloja, kieritä putken ympäri. Paista öljyssä.
Täyte
Appelsiinifluidi
120 g appelsiinimehu
15 g sokeri
1,5 g agar agar
0,5 g xantana
150 g mascarpone-juustoa
120 g kermaa
60 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ vaniljatanko
50 g tummaa suklaata
ripaus merisuola
Keitä appelsiinimehu, lisää kuivat aineet. Kiehauta ja jäähdytä. Vaahdota juusto, kerma ja sokerit. Lisää suklaa ja suola. Pursota täytteet cannolin sisään ja koristele kandeeratulla appelsiinillä.