Kokkolan sinikettujen tapauksessa käänne: Kuljetukseen tarkoitetut autot lähtivät matkaan ilman eläimiä – peruuntuuko turkiseläinten toimitus Kiinaan?

Viranomaiset tarkastavat sinikettukuljetuksen 2:05
Video: MTV Uutiset kertoi sinikettujen tilanteesta viimeksi eilen.

Kuohuntaa herättäneiden sinikettujen kuljetukseen tarkoitetut autot ovat lähteneet matkaan ilman eläimiä. Siniketut on ollut tarkoitus viedä Kokkolasta Kiinaan.

Siirtoa vastustamassa ollut mielenosoittaja Arto Isopahkala Rannikon Turkistuottajat ry:stä kertoo STT:lle, että hieman puolen yön jälkeen tarhaajan pihalta lähti kolme kuljetusautoa.

Tilannetta seuraavat tarhaajat ilmoittivat asiasta hätäkeskukseen ja pyysivät poliisi tarkastamaan kuljetuksen laillisuuden, kettujen vedensaannin ja hyvinvoinnin.

Komisario Vesa Ojanperä Pohjanmaan tilannekeskuksesta vahvistaa STT:lle, että asiasta tuli ilmoitus ja poliisi pysäytti sen takia kolme rekka-autoa Seinäjoella. Kuljetusautoissa ei kuitenkaan ollut kettuja, joten ne saivat jatkaa matkaansa.

Isopahkalan mukaan kolme muuta kuljetukseen tarkoitettua autoa olivat olleet huoltoaseman pihalla, ja myös ne lähtivät matkaan ilman sinikettuja.

Lue myös:

    Uusimmat