Kokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!

Kokkisota riemastuttaa ruuanlaiton ja huulenheiton ystäviä uusin jaksoin. Kauden upean vieraskattauksen aloittavat Ville Haapasalo ja Antti Reini.

Kokkisodan toisessa jaksossa torstaina 20.5. keittiössä päästään nauttimaan maailman mauista näyttelijöiden Ville Haapasalon ja Antti Reinin johdolla. Kokkeina Harri Syrjänen ja Serko Rantanen.

Haapasalo ja Reini tuovat Kokkisodan sääntöjen mukaisesti 20 eurolla ruokatarvikkeita kokattavaksi. Ville Haapasalo tuo herkkumakuja idästä: georgialaista juustoa, kaalia, suolakurkkuja ja mannasuurimoita - muun muassa.

Alkoholista 15 vuotta sitten luopunut Reini tuo alkoholijuomat korvannutta ginger beeriä, hunajamelonia ja näkkileipää - viimeksi mainittua ihan vain siksi, että haluaa tietää mitä muuta sille voi tehdä kuin laittaa voita ja juustoa päälle. Keksiikö Harri Syrjänen jonkin uuden näkkäri-innovaation?

Kokkien pikatehtävä

Pikatehtävä vihreä keittiö / Serko

Lämmin basilikakaakao

Sulata suklaa kattilassa. Lisää sekaan 1 dl maitoa ja 1 dl kermaa. Sekoita joukkoon tuoretta basilikaa.

Grillattu persikka

Grillaa persikka grillipannulla. Ripottele päälle fariinisokeria.

Pyöräytä suolapähkinät cayennenpippurin ja paprikamausteen seoksessa.

Asettele persikka lautaselle ja laita pähkinät sen päälle. Koristele basilikalla.

Hunajajogurtti

Sekoita keskenään jogurttia ja hunajaa. Mausta ripauksella suolaa.

Tarjoile hunajajogurtti kulhosta ja ripottele päälle ja reunoille murennettua Marie-keksiä.

Paputahna

Valuta purkkipavut siivilässä. Valmista tahna soseuttamalla keskenään pavut, basilika, tuoretta valkosipulia ja yrttejä.

Tarjoile asettamalla tahna Marie-keksien päälle ja koristele basilikalla.
 

Pikatehtävä punainen keittiö / Harri

Pikku kakku

Valmista kakun pohja sekoittamalla keskenään voisula ja murennetut keksit ja pähkinät. Laita muropohja kakkuvuokaan.

Valmista täyte sulattamalla kattilassa 50 g suklaapisaroita 1 desilitraan kermaa. Vatkaa 1,5 dl kermaa vaahdoksi. Sekoita varovasti nostellen kermavaahto sulatetun suklaan sekaan. Kaada täyte muropohjan päälle ja laita pakkaseen 7 minuutiksi hyytymään.

Koristele valmis kakku säilykepersikkaviipaleilla.

Munakasrulla

Valmista munakas 2 kananmunasta ja tilkasta kermaa, lisää sekaan hienonnettua basilikaa ja persiljaa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta pavut siivilässä. Laita papuja, suolapähkinöitä ja tuoreita yrttejä munakkaan sisälle ja kääri munakas rullaksi.

Koristele munakas basilikan lehdillä.

Päätehtävä


Päätehtävä vihreä keittiö / Harri ja Ville Haapasalo

-lampaan sisäfilee

-suluguni-juusto

-Utskho suneli (mauste)

-saksanpähkinät

-punakaali

-mannasuurimot

-suolakurkku

-perusraaka-aineet


Lammastartar

Hienonna lampaanliha. Sekoita keskenään hienonnettua suolakurkkua, loraus punaviinietikkaa, 1 tl creme fraichea, suolaa ja Utskho suneli -maustetta. Sekoita seos lihan kanssa.

Tee kastike sekoittamalla keskenään 1 keltuainen, 1 dl rypsiöljyä, 2 rkl suolakurkkulientä ja 1 tl dijon-sinappia.

Tee lisukkeeksi pikkelöityä punakaalia. Sekoita marinadi etikasta, öljystä ja sokerista ja anna punakaalin marinoitua siinä 5 minuutin ajan.

Asettele tartarliha lautaselle. Laita päälle pikkelöityä punakaalia ja kastike. Koristele yrteillä.



Friteerattu juusto ja yrttipähkinätahna

Valmista yrttipähkinätahna sekoittamalla keskenään 2 dl rouhittua saksanpähkinää, 2 hienonnettua valkosipulin kynttä, 2 rkl oliiviöljyä, 1 tl sitruunamehua ja persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa suluguni-juustosta palasia. Laita erillisille astioille ruisjauhoa, kananmunaa ja mannasuurimoita, joiden seassa on Utskho suneli -maustetta. Paneroi juustopalat järjestyksessä ruisjauho, kananmuna, mannasuurimo. Tämän jälkeen uppopaista juustopalaset kuumassa rypsiöljyssä kattilassa 3 minuutin ajan.

Asettele lautaselle nätti yrttitahnaviiva ja lisää friteeratut juustopalat sen ympärille.


Paistettu lampaanfilee ja haudutettu punakaali

Sekoita keskenään Utskho suneli -maustetta ja suolaa. Pyörittele lampaanfileetä siinä. Paista filee voissa ja öljyssä. Liekitä brandylla.

Valmista haudutettua punakaalia laittamalla kattilaan 1 dl lihalientä ja ½ dl punaviiniä. Hauduta punakaali nesteessä ja lisää siihen voita.

Valmista yrttipähkinätahna sekoittamalla keskenään 2 dl rouhittua saksanpähkinää, 2 hienonnettua valkosipulin kynttä, 2 rkl oliiviöljyä, 1 tl sitruunamehua ja persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Annostele lautaselle laittamalla pohjalle yrttipähkinätahnaa. Tahnan päälle leikkaa fileestä nättejä paloja ja asettele haudutettu punakaali niiden rinnalle.





Päätehtävä punainen keittiö / Antti Reini

-chorizomakkara

-ginger beer

-hunajameloni

-tattarisuurimot

-lanttu

-näkkileipä

-purkkihernekeitto

-perusraaka-aineet


Hernekeitto ja chorizo-frikadelli

Keitä purkkihernekeitto kattilassa ja ohenna sitä vedellä. Lisää sekaan 2 rkl creme fraichea ja 1 tl karkeaa dijon-sinappia.

Purista chorizomakkara suolesta ja tee pyöryköitä. Paista pyörykät omassa rasvassaan.

Tarjoile keitto kulhosta ja laita päälle chorizo-frikadellit. Murenna päälle myös näkkileipää ja viimeistele basilikalla.

Lanttusalaatti

Viipaloi lanttu ohuiksiviipaleiksi.Tee marinadi hunajasta, oliiviöljystä, mirinistä, soijasta ja persiljasta. Marinoi lanttuviipaleet ja tarjoile.

Ginger beer -risotto

Kuullota pannulla hienonnettua punasipulia ja 1 dl tattarisuurimoja. Hauduttele risotto kypsäksi ginger beeriä ja vettä pikkuhiljaa lisäillen. Sekoita lopuksi risottoon 1 rkl creme fraichea.

Viipaloi chorizot ja laita paahtumaan uuniin 15 minuutiksi.

Annostele risotto lautaselle ja laita chorizoviipaleet sen päälle. Viimeistele yrteillä.

Hunajameloni ja sitruunahunajajogurtti

Sekoita jogurttia ja hunajaa keskenään ja raasta sekaan sitruunankuorta. Tarjoile hunajamelonin kanssa ja lisää päälle loraus hunajaa.

Näkkileipää hernekeittosiivuilla

Leikkaa siivuja purkkihernekeitosta ja asettele ne näkkileivän päälle.

Kokkisota mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20!

Lue myös:

    Uusimmat