Mainos

Kokeilussa Lenovon uutuusläppäri: 14-tuumainen 4K-näyttö 13-tuumaisen kuorissa

Lenovon uusi 2-1-kannettava Yoga 910 on komeata katsottavaa. Kulmikkaan terävästi muotoiltu, kokonaan metallinen kuori säväyttää heti ensi silmäyksellä.

Näytön saranointi toimii jouheasti niin, että kosketusnäyttöä pääsee käyttämään vaivatta tabletkoneen tavoin, kun näppäimistön kääntää näytön taakse.

MTV Uutisten testiin tulleelle mallille tarjoaa mukavasti puhtia Intelin  seitsemännen sukupolven i7 prosessori. 13,9-tuumainen 4K-näyttö ulottuu lähes reunasta reunaan. Tämän ansiosta näyttö on noin tuuman verran suurempi, kuin tämän kokoluokan kannettavissa on yleensä tottunut näkemään. Kokonsa puolesta Yoga 910 muistuttaa nimittäin 13-tuumaista läppäriä eikä lähes 14-tuumaista laitetta.

Näytön alareunassa on kuitenkin todella paksu musta reuna, josta ei sinänsä ole mitään haittaa. Itse asiassa kyseinen paksu kaistale on ainoa kohta, mistä laitteesta saa kunnon otteen, kun sitä käyttää tablettitilassa. Ohuiden reunojen ongelma on, että tablettitilassa tulee tehtyä helposti virhepainalluksia kämmensyrjän osuessa kosketusnäyttöä vasten. 

Plussat

-Hieno metallinen rakenne

-Kompakti koko

-Tarkka näyttö

-Tehokas, kaikin puolin jouhea toiminta

-Äänenlaatu laitteen ollessa pöydällä

Miinukset

-Lämpenee helposti ja tuuletin käynnistyy pienelläkin rasituksella

-Näytön kapeat kehykset hankaloittavat tablettikäyttöä

-Kova hinta

4K-tason kosketusnäyttö tarjoaa erittäin hyvälaatuisen kuvan, joskin näytön kirkkaus voisi olla vielä hieman suurempi etenkin ulkokäyttöä ajatellen. Kuvan saa kyllä melko kirkkaaksi, mutta tällöin se pitää säätää maksimikirkkaudelle.  Todettakoon, että kontrasti on näytössä erittäin hyvä.

Yoga 910 toimii erittäin puhdikkaasti, mutta tuuletin käynnistyy todella nopeasti pienelläkin kuormituksella. Lisäksi laitteen pohja lämpenee nopeasti. Lämpeneminen on kuitenkin melko maltillista peruskäytössä eikä laite kuumota polvia sylikäytössä.

Taustavalaistua näppäimistöä on miellyttävä käyttää pitkienkin tekstien kirjoittamiseen. Lisäksi hiirialusta on riittävän suuri ja sen käyttötuntuma on pehmeän napakka.

Pienikokoiseksi hybridiläppäriksi Yoga 910 tarjoaa kirkkaan äänentoiston. Pohjaan asennetut, alaspäin osoittavat kaiuttimet toimivat parhaiten silloin kun läppäri on pöydällä. Ilmassa pidettynä tai sylissä äänenlaatu kärsii huomattavasti.

 Ominaisuudet:

-Käyttöjärjestelmä: Windows 10

-Prosessori: Intel Core i7-7500U –tuplaydinprosessori (Kaby Lake, 2.7GHz)

-Näyttö: 13.9" UHD -kosketusnäyttö (3840x2160, IPS)

-Muisti 16Gt (DDR4, 2133 Mhz)

-Tallennus: 512Gt SSD-levy

-Muuta: Integroitu Intel HD Graphics 620 –näytönohjain

-Akku: Noin kymmenen tunnin käyttöaika

-Liitännät ja yhteydet: USB2.0 (type C), USB3.0 (type C) ja USB 3.0, audioliitäntä.

-Webkamera: 720p

-Mitat: 323 x 224.5 x 14.3 mm, 1.4 kg

-Hinta: 1900 e

Kokoushuoneiden kunkku

Lenovo Yoga 910 on juuri sellainen pikkuläppäri, joka tarjoaa tehokkaat ominaisuudet edustuskelpoisessa paketissa eikä siinä ole oikeastaan suuria heikkouksia. Tätä laitetta kehtaa näytellä kokoushuoneessa tai lentokentän vip-aulassa. 

Suurin huomautus koskeekin oikeastaan laitteen hintaa, joka i7-prosessoria käyttävässä versiossa on lähes 1900 euroa. Tämä on mistä tahansa kannettavasta melko suolainen hinta, joskin Yoga 910 kykenee kyllä tarjoamaan rahalle vastinetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.