Koira sytytti tulipalon – hämmästytti kokeneen palomiehen: "Varmasti ensimmäinen kerta, kun tulipalo syttyy tällä tavalla"

10:35
Videolla kerrotaan, mitä pitää ottaa huomioon, jos aikoo hankkia koiran.

Kymmenen kuukauden ikäinen Archie aiheutti sytyttimellä tulipalon ja tuhansien dollarien vahingot, kertoo muun muassa New York Post -sivusto.

Kymmenen kuukauden ikäinen koira Archie sytytti vahingossa tulipalon omistajansa kodissa Australian Melbournessa 16. lokakuuta, kun se hyppäsi sohvalle, alkoi tutkia takkasytytintä ja onnistui jollain ilveellä sytyttämään sen. Kohtaus tallentui valvontakameraan.

Omistaja äkkäsi tulipalon valvontakamerasta

New York Post kertoo, että omistaja Danielle Danski näki tulipalon syttymisen reaaliajassa, sillä hän pääsi kännykän kautta katsomaan, mitä kodin turvakamerassa näkyi. Niinpä hän ehtikin ilmoittaa asiasta paloasemalle pian palon syttymisen jälkeen.

Palokunta saapui paikalle kolmessa minuutissa ja sammutti palon. Kukaan ei loukkaantunut.

Vahingoilta ei kuitenkaan säästytty. Fox Newsin mukaan tulipalo aiheutti Danskin asuntoon yli 41 000 dollarin eli noin 37 000 euron vahingot.

Palomieskin hämmästyi


Palon erikoinen syttymissyy sai kokeneen palomiehen hämmästymään.

– En ole koskaan nähnyt tällaista 30-vuotisen palomiesurani aikana, päivitteli tulipaloa sammuttamassa ollut Graeme O’Sullivan 10 News -sivustolle.

– Joitain puheluita olemme saaneet liittyen siihen, että koirat ja kissat ovat kaataneet kynttilöitä ja muuta sellaista. Tämä on kuitenkin varmasti ensimmäinen kerta, kun tulipalo syttyy tällä tavalla.

Archie itsekin näytti järkyttyneen tapahtuneesta. Kun Danielle tuli kotiin, pelästynyt koira hyppäsi heti hänen syliinsä.

Archien tempaus someen

Vaikka Archie ei varmastikaan ollut aiheuttanut paloa tahallaan, se sai silti rangaistuksen. Daniellella on nimittäin koiransa nimeä kantava Instagram-tili, ja hän muutti sen nimeksi tulipalon jälkeen "Archie-the-arsonist" (vapaasti suomennettuna Tuhopolttaja-Archie) ja julkaisi kuvan koirastaan kuvatekstillä: "Meillä oli rankka viikko."

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Archien tempaus päätyi myös moneen mediaan, muun muassa Nine News Australia -kanavan lähetykseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja