Hillittömän ylidramaattinen hevonen esittää kuollutta, jos joku yrittää ratsastaa sillä: "Hymyileekö tuo hevonen...?"

Jingjang-hevonen ei perusta ratsastuksesta. Hevonen kupsahtaa kumoon, jos joku sellaista yrittää – ja näyttää vieläpä nauttivan esityksestään.

Hiljattain uutisoitiin koirasta, joka pisti pystyyn jokseenkin dramaattisen esityksen, kun sen kynsiä leikattiin. Samaa teatraalisuutta omaa myös Jingjang-niminen hevonen, joka ei lainkaan tykkää siitä, että sillä ratsastetaan. Jingjangista uutisoivat muun muassa New York Post sekä Bored Panda.

Jingjang tekee kaikkensa välttääkseen ratsuna toimimisen. Se nimittäin esittää kuollutta ja vieläpä erityisen ylidramaattisella tavalla. Aina, kun joku yrittää nousta sen selkään tai silloinkin, kun joku on jo sen selässä, Jingjang kaatuu teatraalisesti kyljelleen – ja näyttää nauttivan esityksestään.

YouTubessa videota hevosen toimista on katsottu jo yli 2,5 miljoonaa kertaa, Facebookissa Frasisco Zalasarin jakamaa videota on katsottu jo huikeat 23 miljoonaa kertaa. Videota on myös jaettu yli 635 000 kertaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Mikseivät kaikki hevoset tee näin?"

Sosiaalisessa mediassa hevosen Oscarin arvoinen esitys on saanut runsaasti kannattajia.

– Tuo hevonen on nero. Toivoisin, että voisin tehdä noin aina, kun joku, josta en pidä, tulee lähelleni, kommentoi eräs YouTubessa.

– Kuvitelkaa, jos se oikeasti kuolisi ja omistajat ajattelisivat vain: "Hitto, se on laiska", pohti toinen.

– Se ei ole laiska. Se on fiksu. Miksi kantaa niin raskasta takkaa, kun voit päästä siitä eroonkin, totesi kolmas.

– Mikseivät kaikki hevoset tee näin? Se on se kysymys, ihmetteli yksi.

– Olenko se vain minä vai hymyileekö tuo hevonen esittäessään kuollutta? nauroi yksi kommentoijista.

Onko kaikki, miltä näyttää?

On syytä huomioida, ettei Jongjangin esitys välttämättä kumpua esiintymisenhalusta. Videoon myöhemmin törmännyt eläintenkouluttaja Aurora Renvall näkee hevosen toiminnan jonain aivan muuna.

– Saaliseläimenä hevonen pyrkii ensisijaisesti pakenemaan pelon äärellä, mutta äärimmäisen pakokäyttäytymisen muotona se voi kaatua maahan. Reaktiosta käytetään termejä tooninen immobilisaatiovaste ja kataleptinen jäätymisreaktio, Renvall kertoo.

Renvallin mukaan hevoselle pelkoa voi aiheuttaa esimerkiksi liian nopea koulutuksessa eteneminen ja kipu.

– Havaitessa poikkeavaa käytöstä on syytä tarkastaa hevosen terveys, varusteiden sopivuus ja reaktion aiheuttava toiminta, eläintenkouluttaja muistuttaa.

Lisäys 1.7.21 klo 9.30: Juttuun lisätty Aurora Renvallin kommentit.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Matti on hiljattain aloittanut ratsastuksen 1:52
Matti Airola on kahden lapsen isä ja somessa tunnettu letittäjä, joka on hiljattain aloittanut ratsastuksen. Kuvaus ja editointi Heta Heikkilä. 

Lue myös:

    Uusimmat