Kohuvalmentajaan liittyvät mielipide-erot ratkaisivat – luisteluseura HSK:n hallitus erosi

7:48
Uutisaamussa keskusteltiin lasten ja nuorten urheilussa kokemasta epäasiallisesta kohtelusta.

Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) hallitus on eronnut, seura kertoo tiedotteessaan. Hallitus kertoo kokeneensa, ettei sillä ole edellytyksiä jatkaa, koska seurassa on mielipide-eroja muodostelmaluistelun päävalmentaja Mirjami Penttisen toiminnasta.

Penttinen on valmentanut HSK:ssa vuosia, ja hänen johdollaan Team Unique -joukkue voitti maailmanmestaruuden 2013.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti Penttisen vuoden kilpailukieltoon runsas viikko sitten epäasiallisen käytöksen vuoksi. Seura vapautti Penttisen päävalmentajan tehtävistä, mutta myöhemmin osa luistelijoiden vanhemmista vetosi Penttisen puolesta.

HSK:n hallitus kertoo kokoontuneensa sunnuntaina tehdäkseen vastineen Suomen taitoluisteluliiton selvityspyyntöön. Taitoluisteluliiton liittohallitus kokoontuu tänään.

– Hallitus on viikon ajan selvittänyt tapahtumien kulkua, kuullut asianosaista valmentajaa ja käynyt keskusteluja seuran sisällä vanhempien ja luistelijoiden kanssa. HSK kertoi selvityksessään Taitoluisteluliitolle, millaisiin toimiin seura on ryhtynyt muodostelmaluistelussa myös siinä vaiheessa, kun heräsi epäily epäasiallisesta käytöksestä.

– Seura on muuttanut johtamisen ja valmentamisen rakenteita, lisännyt avoimuutta harjoitusten seuraamisen ja vanhempien osallistamisen suhteen ja lisännyt valmentajien työnohjausta sekä luistelijoiden psyykkistä valmennusta, HSK kertoi.

Taitoluisteluliitto sai yhteydenoton Penttisen toiminnasta jo keväällä 2017. Taitoluisteluliitto vaati ja sai tuolloin seuralta selvityksen tapahtumista, mutta liitto ei ollut suoraan yhteydessä Penttiseen.

Penttistä on syytetty valmennettaviensa halventamisesta ja nöyryyttämisestä sekä henkisestä väkivallasta ja aseman väärinkäytöstä.

HSK:n hallitus jätti eronpyyntönsä sunnuntaina. Se toimii ilman päätösoikeutta seuran ylimääräisen kokoukseen asti. Tuolloin seuralle valitaan uusi hallitus.

Erosta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja