Mainos

Kohuttu superhalpa älypuhelin poliisitutkinnassa

Helmikuussa halvalla älypuhelimellaan hämmennystä herättänyt intialainen Ringing Bells on poliisitutkinnan kohteena. Syynä on yhtiön kaupittelema alle neljän euron älypuhelin, joka ei tunnu vastaavan markkinointia.

Ringing Bells esitteli helmikuun puolivälissä 251 rupiaa eli alle neljä euroa maksavan Android-pohjaisen Freedom 251 -älypuhelimen. Monet ihmettelivät sen halpaa hintaa, mutta lisää ihmetystä Ringing Bells herätti ensimmäisillä lähettämillään testipuhelimilla. Ne osoittautuivat vajaat 50 euroa maksaviksi Adcom Ikon 4 -puhelimiksi, joiden logot oli peitetty karusti korjauslakalla.

Nyt Intian kansanpuoluetta maan parlamentissa edustava Kirit Somaiya on tehnyt valituksen Freedom 251 -puhelimesta, ja sanoo niiden olevan huijausta. Somaiyan mukaan yksikään valmistaja ei voi alle neljällä eurolla myydä älypuhelimia ilman operaattoreiden tukia. Hänen mukaansa yhtiö huijaa asiakkaitaan. Hän moitti Freedom 251 -puhelinta petkutukseksi jo helmikuussa.

Poliisien on määrä tutkia Ringing Bellsin hurjat myyntitouhut ja laitteen erikoisen alhainen hinnoittelu. Valmistaja on PhoneArenan mukaan kuitenkin kertonut olevansa valmis yhteistyöhön viranomaisten kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.