Kohuttua puhelua tutkitaan nyt senaatissakin – MTV Uutisten kirjeenvaihtaja: Trump ei ole ainoa, jolla on kuumat paikat

Yhdysvaltain senaatin ja edustajainhuoneen mukaan presidentti Donald Trumpin Ukraina-puhelun ilmianto johtaa jatkotutkimuksiin – Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo tuoreimmat tunnelmat rapakon takaa 2:21

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin virkarikossyyte on puhuttanut päivien ajan ympäri maailman.

Demokraattien aloittaman virkarikossyytetutkinnan taustalla on Trumpin ja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin heinäkuinen puhelu, jonka sisällöstä nimetön ilmiantaja lähetti valituskirjelmän Yhdysvaltain tiedusteluyhteisön johtajalle Joseph Maguirelle.

Valkoisen talon torstaina julkaisemista puhelun muistiinpanoista ilmenee, että Trump pyysi Zelenskyitä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi eli Trumpin kilpakumppaniksi pyrkivän Joe Bidenin ja tämän pojan Hunter Bidenin toimia.

Puhelun sisältö on siirtynyt nyt myös senaatin tiedustelukomitean tutkintaan. Trumpin edustamalla republikaanipuolueella on enemmistö senaatissa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että yhä enemmän silmäpareja ja yhä enemmän resursseja kummastakin puolueesta on selvittämässä tätä hyvin hämärää keskustelua Ukrainan presidentin ja Trumpin välillä, kertoi MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen Seitsemän uutisissa.

Republikaanien rivit rakoilevat

Karppisen mukaan tutkinnan kohteena olevalla Trumpilla on nyt kuumat paikat.

– Eikä ainoastaan presidentti Trumpilla, vaan myös joillakin Valkoisen talon työntekijöillä, jotka ilmiantajan mukaan yrittivät peitellä puhelun sisältöjä, Karppinen sanoo.

Kolhuista huolimatta suurin osa republikaaneista pysyy Karppisen mukaan Trumpin tukena.

– On kuitenkin muutama republikaanisenaattori ja -kuvernööri, jotka ovat kääntäneet takkinsa ja tukevat virkarikostutkintaa.

Lue myös:

    Uusimmat