New York Times: Trump kertoi haluavansa tietää, kuka antoi tiedot Ukraina-puhelun ilmiantajalle – kutsui tietovuotajaa "lähes vakoojaksi"

Presidentti Donald Trump kertoi Yhdysvaltain YK-delegaation henkilökuntaan kuuluvalle joukolle haluavansa tietää, kuka antoi tiedot Ukraina-puhelun ilmiantajalle, kertoo New York Times. Lehden mukaan Trump oli sanonut, että kuka ikinä tiedot antoikaan, on "lähes vakooja".

Presidentin puheesta muistiinpanot ottanut henkilö kertoi lehdelle, että Trumpin kommentti järkytti paikalla olleita. Trump kommentoi asiaa yksityistilaisuudessa, jossa oli tarkoitus kunnioittaa YK-delegaatiota. Aluksi Trump kritisoi entisen varapresidentin, demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Joe Bidenin roolia Ukrainassa, kun Bidenin poika oli mukana ukrainalaisessa kaasuyhtiössä.

Lehden mukaan Trump palasi puheissaan useasti ilmiantajaan ja tuomitsi aiheesta uutisoivan median kieroksi. Trump myös sanoi, ettei ilmiantaja ollut itse kuullut puhelua.

– Haluan tietää, kuka on se henkilö, joka antoi ilmiantajalle tiedot, koska sellainen on lähellä vakoilua, Trump sanoi New York Timesin mukaan.

– Tiedättekö, mitä ennen teimme, kun olimme viisaita vakoojien ja maanpetosten suhteen? Hoidimme sen hieman eri tavalla kuin nykyään. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja