Kohussa vellonut Susanna Tapani kertoo ajatuksistaan Naisleijonat-paluussa

Ihastele Susanna Tapanin upea maali Japania vastaan tästä!

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen ylivoimaisesti puhutuin hahmo on viime päivät ollut Susanna Tapani. Hääkohussa pyörinyt hyökkääjätähti teki varsin näyttävän paluun MM-jäille Japani-ottelussa ja kertoo nyt päivästään MTV Urheilulle.

Tapani vei Tanskan Herningissä pelatun Japani-ottelun avauserässä Suomen 2–1-johtoon suoranaisella namusuorituksella. Hän nousi laidalta maalille, pisti matkalla kaksi Japanin pelaajaa tivoliin ja peippasi sen jälkeen vielä Japanin maalivahdin Miyy Masuharan ulapalle. Lopulta kiekko vaivattoman näköisesti rysään.

– Eka ajatus oli, että syötän "Petulle" (Petra Nieminen), kun näin, että Petu ajaa maalille, mutta pakki otti Petun pois. Sen jälkeen päätin itse ajaa, ja olikin tyhjä maali edessä, niin siitä oli helppo laittaa sisään, Tapani kommentoi.

Tapanin taiteilema maali näkyy ylälaidan videolla.

Tapani jätti Suomen edellisen ottelun Yhdysvaltoja vastaan väliin, kun hän meni ystävänsä häihin. Suomen johdon siunaamaa tapausta on puitu kiivaasti, ja Tapani kommentoi sitä medialle jo aiemmin tänään maanantaina. Tapanin mukaan Japani-otteluun ei kuitenkaan oikeastaan ollut sen erityisempää latausta kohun jälkeen.

– Ihan sain keskittyä olennaiseen ja ihan normaali pelipäivä oli. Kun saatiin nämä kaikki muut asiat pois alta, ajatukset olivat pelkästään pelissä sen jälkeen, Tapani sanoi pelin tauottua.

Suomi pöllytti Japania murskaavasti 9–3 ja otti Kanada- ja Yhdysvallat-tappioiden jälkeen turnauksen ensimmäisen voittonsa.

– Päästiin paljon pelaamaan hyökkäyspeliä ja hienoja maaleja tuli tänään. Tosi paljon eri kentille tuli onnistumisia, mikä on tietenkin hyvä jatkoa ajatellen.

Suomi päättää alkulohkon kohtaamalla huomenna tiistaina Sveitsin.

– Pitää olla huolellisempia syöttöjen kanssa. Annettiin liikaa vastahyökkäyksiä vastustajalle. Pitää olla paljon huolellisempia seuraavia pelejä ajatellen, Tapani tuumi.

Lue myös:

    Uusimmat