Susanna Tapani pahoillaan kohusta kesken MM-kisojen – "En ehkä toimisi enää samalla tavalla"

Naisleijonat hävisi USA:lle tylysti 1-6-lukemin.

Kesken jääkiekon MM-kisojen ystävänsä häihin Suomeen matkustanut Susanna Tapani kertoo olevansa pahoillaan Naisleijonille aiheuttamastaan hämmingistä.

Tapani jäi pois Suomen 1–6-tappioon päättyneestä alkulohkon ottelusta Yhdysvaltoja vastaan lähdettyään Tanskasta kotimaahan ystävänsä häihin. Asiasta oli sovittu Naisleijonien joukkueenjohdon kanssa.

Tapaus nousi kotimaassa otsikoihin. Tapani vastasi arvosteluun saavuttuaan viikonlopun jälkeen takaisin pelipaikkakunnalle Herningiin maanantaiaamuna.

– Tällaista (kohua) ei tietenkään odotettu eikä tietenkään myös toivottu. Sillä tavalla tämä yllätti, miten iso kohu tästä tuli, Tapani sanoi maanantaiaamun jääharjoituksen jälkeen.

– Tietenkään en toivo tällaista joukkueelle. En ehkä toimisi enää samalla tavalla, hyökkääjä jatkoi.

Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola korosti, että päätös oli tehty yhdessä valmennuksen kanssa, mutta myönsi, että jatkossa vastaavanlaisia tilanteita on arvioitava tarkemmin.

– Varmasti tästä opitaan. Meidän tulee miettiä jatkossa tarkasti, miten tällaisiin asioihin suhtaudutaan, päävalmentaja sanoi.

Joukkueen tähtipelaajan päätös herätti kovaakin kritiikkiä, jota tuli muun muassa Ilta-Sanomille puhuneilta entisiltä maajoukkuepelaajilta Riikka Salliselta, Anne Haanpäältä ja Marianne Ihalaiselta.

Haanpää kertoi lehdelle, ettei hän antaisi Tapanin pelata enää koskaan maajoukkuepaidassa.

– Todella ikävä kuulla, että hän on tuota mieltä, mutta se on hänen mielipiteensä. Minä olen valmiina tuleviin otteluihin, Tapani sanoi.

Tapani on saanut usean vuoden ajan opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman 10  000 euron urheilija-apurahan, kuten moni muukin naisleijona.

Naisleijonat pelaa jo maanantaina iltapäivällä kello 16 seuraavan ottelunsa Japania vastaan.

Jutun otsikkoa ja lainauksia muokattu klo 12.23. 

Lue myös:

    Uusimmat