Kohulupaus Brad Lambert kommentoi ensi kauden kuvioitaan: "Sinne kun menee..."

1:42
Näin Brad Lambert kommentoi NHL-varaustaan tuoreeltaan Montrealissa heinäkuun alussa.

Jääkiekkohyökkääjä Brad Lambert kaipaa ehjää pelikautta, mutta ei vielä tiedä, missä tavoite tulee toteutumaan.

Viime kaudella lähes kaikki meni pieleen. Läpimurto Liigassa jäi toteutumatta JYPissä, eikä loppukausi Pelicansissa sujunut 18-vuotiaan pelaajan toiveiden mukaan.

Alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa hän tuikki yhtenä Suomen kirkkaimmista tähdistä ja summasi kahdessa ottelussa pisteet 1+4=5. Kuin kauden ankeutta alleviivaten MM-kilpailut keskeytettiin koronapandemian räjähdettyä järjestäjien käsiin.

Seitsemän kuukautta myöhemmin hyökkääjä puhkuu peli-intoa.

–  Pääsen lähtemään kisoihin tosi hyvin mielin. Meillä on huikea joukkue. Hienoa päästä jatkamaan pelejä, meillä on huikea joukkuehenki ja mahdollisuus menestyä, Lambert kertoi STT:lle maajoukkueen mediatilaisuudessa päivää ennen lentoa Kanadaan.

Suomi aloittaa MM-urakan keskiviikon vastaisena yönä ja kohtaa Latvian. Alkusarjassa vastassa ovat myös Slovakia, Tshekki ja kisaisäntä Kanada.

Sota ja pandemia varjostavat MM-kilpailuja

Vaikka Lambert puhui pelien jatkamisesta, ei kesken jäänyttä turnausta jatketa. MM-kilpailut pelataan alusta uudelleen ja myös osittain uusin joukkuein. Venäjä ei ole mukana, koska Kansainvälinen jääkiekkoliitto sulki sen turnauksistaan Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyssodan takia. Latvia sai Venäjän paikan.

Koronapandemiakin hiipii kintereillä. Haastatteluhetkellä Lambert odotti testitulosta ja toivoi uuden MM-yrityksen sujuvan edellistä paremmin.

Kuinka vaikeaa oli käsitellä se, että turnaus katkaistiin?

–  Ei sitä aluksi uskonut todeksi, kun sitten lensimmekin jo kotiin. Oli vaikeaa, eikä tiennyt, että päästään uudestaan pelaamaan.

Lambert muodosti tehoketjun Samuel Heleniuksen ja Ville Koivusen kanssa. Kolmikko saattaa pelata jälleen yhdessä MM-jäillä.

–  Paljon on muuttujia, Lambert sanoi viitaten pandemiaan, joka saattaa harventaa rivejä vielä Edmontonissakin.

–  Meillä on 14 hyvää hyökkääjää, joista kenen kanssa tahansa on hyvä pelata. Mutta olen iloinen, jos saamme pelata samalla ketjulla kuin vuodenvaihteessa.

Kaikki on vielä auki

Winnipeg varasi heinäkuussa Lambertin NHL:ään ensimmäisen kierroksen loppupäässä. Vuosi sitten hyökkääjää povattiin huomattavasti korkeammalle, mutta rikkonainen kausi vaikutti heikentävästi varausnumeroon. Toisaalta varaus kärkipäässäkään ei takaa yhtään NHL-peliä, saati pitkää uraa.

Lambertin mukaan kauden kuviot selviävät MM-kilpailujen jälkeen.

–  Menen kisojen jälkeen syyskuussa Winnipegin harjoitusleirille ja katson, mitä sen jälkeen tapahtuu. Kaikki on vielä auki.

–  Sinne kun menee, pitää olla yksi tavoite: päästä joukkueeseen. Pitää tehdä hommat niin hyvin kuin pystyy.

Tällä hetkellä keskittyminen on maailmanmestaruustavoitteen loppuun saattamisessa.

–  Nyt isoin juttu on kisat. Muu ei kiinnosta.

MM-kilpailut ovat näyttöpaikka yksilöillekin, vaikka varausta varten ei tarvitse enää antaa näyttöjä. Nyt panoksena on näyttöjen antaminen NHL-seuralle pelipaikkaa varten.

–  Sitä kautta tulee näkyville, kun auttaa joukkuetta. Ei kiinnosta mikään muu, kuin joukkueena menestyminen, Lambert toisteli.

MM-kilpailujen erikoinen ajankohta ei hetkauta hyökkääjää.

–  Uskon, että olemme kaikki huippukunnossa, kun kisat alkavat.

Pelaa Lambert kauden Suomessa tai Kanadassa, on tavoite yhteinen.

–  Haluan vain pelata ja pitää hauskaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja