Kobe Bryantilla oli valtava vaikutus viihdemaailmassa – näitä ikimuistoisia hetkiä koripallolegenda tähditti: "Vähän valmistautumista ensi kerralla"

4:20
Maanantain Uutisaamun Tulosruutu kertoi koripallolegenda Kobe Bryantin kuolemasta.

Koripallolegenda Kobe Bryant oli elämänsä aikana merkittävä hahmo myös populaarikulttuurissa.

Entinen koripalloilija Kobe Bryant, 41, menehtyi helikopterionnettomuudessa Kalifornian Calabasasissa sunnuntaina 26. tammikuuta. Bryantin lisäksi onnettomuudessa kuolivat hänen 13-vuotias tyttärensä Gianna Bryant, kuusi muuta matkustajaa sekä helikopterin lentäjä. 

Vuonna 2016 aktiiviuransa päättänyt Bryant oli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä koripalloilijoista. 20-vuotisen NBA-uransa aikana Bryant pelasi Los Angeles Lakersin riveissä ja voitti liigan mestaruuden viidesti. Miehen molemmat pelinumerot 8 ja 24 on jäädytetty Lakersin kotiareenan Staples Centerin kattoon, mikä on ainutlaatuinen kunnia NBA-historiassa. Bryant saavutti myös kaksi olympiakultaa Yhdysvaltojen maajoukkueessa. 

Koripallouransa lisäksi Bryant oli monille tuttu hahmo myös populaarikulttuurista.

Bryant aloitti NBA-uransa kaudella 1996-1997 noustessa koripallotähdeksi suoraan lukiopeleistä. Mies nousi nopeasti myös viihdemaailman mielenkiinnon kohteeksi ja hänet nähtiin 1990-luvun lopussa esiintymässä muun muassa Destiny's Child -yhtyeen musiikkivideoilla. 

Vuonna 2018 Bryant voitti parhaan lyhytanimaation Oscarin tähdittämästään, käsikirjoittamastaan ja tuottamastaan Dear Basketball -lyhytelokuvasta. Kuuden minuutin mittaisessa elokuvassa esiteltiin Bryantin runomuotoinen jäähyväiskirje koripallolle, jonka hän kirjoitti lopettaessaan uransa. 

Bryant suunnitteli uutta uraa viihdealalla koripallouransa jälkeen. Hän omisti Granity Studios -tuotantoyhtiön, jonka avulla Bryant aikoi tuottaa urheiluteemaisia elokuvia, televisiosarjoja sekä kirjoja. 

– Paras tapa inspiroida tulevia urheilijasukupolvia on tarinoiden kautta, Bryant totesi haastattelussa vuonna 2017.

– Voit istua tässä ja sanoa asioita, kuten "sinun pitää olla omistautunut ja tehdä kovasti töitä". Mutta jos teet sen tarinoiden kautta, viesti uppoaa paremmin. 

Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama huomioi myös Bryantin alkamaisillaan olleen toisen uran muistoviestissään, jonka hän julkaisi Twitter-tilillään sunnuntaina. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kobe oli legenda kentällä ja vasta aloittamassa jotain, mikä olisi ollut yhtä merkityksellinen toinen näytös. 

Koripalloilijan menestystarina innoitti monia ja Bryantista tehtailtiin vuosien mittaan useita dokumenttielokuvia sekä -sarjoja. Yksi tunnetuimmista Bryant-dokumenteista on vuonna 2015 ilmestynyt Kobe Bryant's Muse.

Koripalloilija esiintyi myös useissa amerikkalaisissa televisiosarjoissa itseään esittäen. Muun muassa vuonna 2010 Bryant nähtiin lyhyesti Moderni perhe -sarjassa, jonka faniksi mies itse tunnustautui. 

Ikimuistoisessa kohtauksessa Bryant on koripallokentän reunalla valmistautumassa juuri alkavaan otteluun, kun hän alkaa yllättäen keskustella Ty Burrellin esittämän Phil Dunphyn kanssa. 

– Miten voin auttaa teitä? Bryant kysäisee kohtauksessa. 

– Tykkäätkö olla koripalloilija, hämmentynyt Phil kysyy puolestaan tähdeltä.

Ihmeissään olevan Bryant kysyy hahmolta, onko tämä tosissaan kysymyksensä kanssa.

– Jäädyin, en uskonut että katsoisit tänne ylös, Phil vastaa. 

– Vähän valmistautumista ensi kerralla. Se on psyykkinen peli, Bryant toteaa ennen kuin juoksee kentälle. 

Katso Kobe Bryantin tähdittämä Moderni perhe -kohtaus alla olevalta videolta. 


Lähteet: Vanity Fair, IMDB

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja