Näistä koripallolegenda Kobe Bryant muistetaan: 81 pistettä yhdessä ottelussa, viisi NBA-mestaruutta ja ainutlaatuinen kunnianosoitus

Sunnuntaina 41-vuotiaana helikopterionnettomuudessa menehtyneen yhdysvaltalaisen Kobe Bryantin koripalloura oli täynnä menestystä ja ihmetekoja. 

Philadelphiassa 23. elokuuta 1978 syntynyt ja kaupungissa varttunut Bryant nousi suoraan lukiopeleistä lajin kirkkaimmalle näyttämölle NBA:han kaudella 1996-1997. 

Siitä käynnistyi 20-vuotinen ura Los Angeles Lakersissa, jossa hän voitti viisi NBA-mestaruutta. Takamiehen ja laiturin paikalla pelannut Bryant palloili NBA:ssa 25,6 pisteen ottelukeskiarvolla ja säkitti yhteensä 33 643 runkosarjapinnaa. 

– Viet peliä jatkuvasti eteenpäin. Kunnioitan sinua suuresti, veljeni, Bryant viestitti Jamesille lauantaina

Tammikuussa 2006 Bryant tarjoili hämmästyttävän näytöksen: 81 pistettä yhdessä ottelussa, kun Lakers voitti Toronto Raptorsin 122-104 (video alla).

18-kertainen tähdistöpelaaja voitti liigan pistekuninkuuden kahdesti, ja hänet valittiin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi vuonna 2008. Bryantin molemmat pelinumerot, 8 ja 24, ovat Lakersin kotiareenan Staples Centerin katossa – ainutlaatuinen kunnia NBA-historiassa. 

USA:n maajoukkueessa Bryant saavutti kaksi olympiakultaa. 

Bryantilla ja hänen vaimollaan Vanessalla oli neljä tytärtä. Heistä 13-vuotias Gianna Maria kuoli useiden lähteiden mukaan samassa turmassa isänsä kanssa


Lue myös:

    Uusimmat