Raiskauksesta syytetty ex-koripallotähti voitti Oscarin – somekansa hämmentyi

MTV Viihde ruotii Oscar-gaalaa 9:07

Uransa päättänyt koripalloilija Kobe Bryant voitti Oscar-palkinnon parhaasta lyhytelokuvasta. Bryantin voitto otettiin sosiaalisessa mediassa vastaan ristiriitaisesti. Miehen Oscar-ehdokkuutta vaadittiin peruttavaksi ennen gaalaa.

Entinen koripalloilijatähti Kobe Bryant voitti Oscar-palkinnon parhaan lyhytelokuvan sarjassa. Bryant palkittiin Dear Basketball -animaatioelokuvasta, jonka hän on käsikirjoittanut ja tuottanut.

Los Angeles Lakersissa koko ammattilaisuransa pelannut Bryant pelasi viimeisen ottelunsa NBA-liigassa vuonna 2016. Dear Basketball -lyhytelokuvassa Bryant lukee uransa päätteeksi kirjoittamaansa jäähyväiskirjettä.

Bryantin voittoa ei otettu vastaan sosiaalisessa mediassa pelkästään positiivisesti. Vuonna 2003 koripallotähteä syytettiin raiskauksesta. Bryant pyysi anteeksi häntä syyttäneeltä naiselta, mutta syyllisyyttään hän ei myöntänyt.

Monet kommentoijat oli sitä mieltä, että Bryantia ei olisi pitänyt palkita. Netissä kiertäneeseen, Bryantin ehdokkuuden perumista vaatineeseen vetoomukseen oli kerätty yli 15 000 allekirjoitusta Oscar-viikonloppuun mennessä.

– Time's Up, ihmiset! Ja näin Kobe Bryant palkitaan Oscar-gaalassa, yksi twiittaaja kommentoi sarkastisesti viitaten somessa seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun kitkemiseen tähtäävään kampanjaan.

– Hauskaa, että saa Oscarin sen jälkeen, kun on ollut syytettynä raiskauksesta. Ja kaikki taputtavat. Se siitä Time's Up -kampanjasta, Twitterissä päiviteltiin.

Bryant vastaanotti palkinnon yhdessä lyhytelokuvan animaattorin ja ohjaajan Glen Keanen kanssa. Keane tunnetaan parhaiten muun muassa Disneyn animaatioklassikoiden Pieni merenneito (1989) ja Aladdin (1992) tekijänä.

Oscar-palkinnot jaettiin tänä vuonna jo 90. kerran.

Katso Oscar-aiheisia videoita alla!

Oliko tässä Oscar-gaalan liikuttavin hetki? 0:43
​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat