Lopullinen päätös Kobe Bryantin vaimon valokuvaoikeudenkäynnissä

Kobe Bryantin vaimo haastaa turmakopteriyrityksen oikeuteen – sureva leski muistotilaisuudessa:"Rakastamme ja ikävöimme teitä molempia aina ja ikuisesti" 3:40
Vanessa Bryant puhui koskettavasti miehensä Koben ja tyttärensä Giannan muistotilaisuudessa.

Helikopteriturmassa menehtyneen koripalloilijan Kobe Bryantin vaimo Vanessa Bryant sai lopullisen korvauspäätöksen valokuvaoikeudenkäynnissä.

Los Angelesin piirikunta on tullut lopulliseen päätökseensä Vanessa Bryantin edesmenneen koripalloilijamiehen Kobe Bryantin ja heidän tyttärensä Gianna Bryantin helikopterionnettomuudesta levinneiden valokuvien oikeudenkäynnissä. Vanessa suostui 28,85 miljoonan dollarin, eli noin 27,2 miljoonan euron, korvauksiin. People uutisoi asiasta 28. helmikuuta.

Kobe ja Gianna menehtyivät turmassa 26. tammikuuta vuonna 2020, kun he olivat helikopterissa matkalla nuorten koripallopeliin seitsemään muun kanssa.

Vanessalle myönnettiin alun perin 15 miljoonaa dollaria, eli noin 14,1 miljoonaa euroa, elokuussa sen jälkeen, kun tuomaristo sai tietää, että Los Angelesin piirikunnan sheriffin osasto ja palokunta olivat jakaneet helikopterin onnettomuuspaikalta kuvia, joissa oli turmassa menehtyneiden ruumiita. Nyt sovittu summa sisältää nuo 15 miljoonaa dollaria, jotka Vanessa sai jo elokuussa. Se oli alun perin 16 miljoonaa dollaria, mutta sitä pienennettiin, kun havaittiin kirjoitusvirhe.

Nyt tehty sopimus sisältää myös Vanessan vaatimukset ja kattaa hänen ja Koben tyttärien Natalian, 20, Biankan, 6, ja Caprin, 3, tulevaisuuden vaatimukset. Sovintoratkaisu on edelleen ehdollinen tuomioistuimen hyväksynnällä alaikäisten lasten osalta. Kaikki asianosaiset maksavat itse oikeudenkäyntikulunsa.

Vanessan asianajaja Luis Li oli varsin huojentunut päätöksestä.

– Tämä päivä edustaa onnistunutta huipentumaa rouva Bryantin rohkealle taistelulle saada vastuuseen ne, jotka osallistuivat tähän irvokkaaseen toimintaan. Hän taisteli miehensä, tyttärensä ja kaikkien yhteisön jäsenten puolesta, joiden kuollutta perhettä kohdeltiin samalla tavalla epäkunnioittavasti. Toivoimme hänen voittoaan oikeudenkäynnissä, ja tämä ratkaisu tekee lopun tälle toiminnalle, Luis sanoi lausunnossaan People-lehdelle.

Elokuussa 2022 Vanessa ja Chris Chester haastoivat Los Angelesin piirikunnan sheriffiosaston (LASD) ja palokunnan (LAFD) oikeuteen, koska he jakoivat valokuvia heidän läheistensä ruumiista ja loukkasivat siten heidän yksityisyyttään ja aiheuttivat henkistä ahdistusta. Chris ja Vanessa väittivät, että valokuvia uhrien ruumiista jaettiin julkisesti ainakin 28 Los Angelesin sheriffin osaston ja yli tusinan ensiapuhenkilön omistamassa laitteessa.

Chris suostui aiemmin 19,95 miljoonan dollarin, eli noin 18,8 miljoonan euron, korvaussummaan. Hän menetti onnettomuudessa vaimonsa Sarahin ja 13-vuotiaan tyttärensä Paytonin.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat