Kiukkuinen metso terrorisoi päiväkotilasten vappujuhlaa: "Tuijotti valtaamiaan tiluksia pahalla silmällä"

Varsinaissuomalaisen päiväkodin vappujuhlassa tarvittiin tänään virkavallan apua, sillä kiukkuinen naarasmetso eli koppelo keskeytti lasten riennot.

Lounais-Suomen poliisin mukaan päiväkodin pihalle saapunut äkäinen kanalintu teki lapsille ja henkilökunnalle hyvin nopeasti selväksi olevansa päällikkö. Poliisi julkaisi tänään tapahtuneesta Facebook-päivityksen.

– Pihalla uhiteltuaan se päivysti räystäällä ja tuijotti valtaamiaan tiluksia pahalla silmällä, poliisin tilapäivityksessä kerrotaan.

Poliisi päätti turvautua tilanteessa asiantuntija-apuun.

– Muutama puhelu eläinsuojeluun, yliopiston biologian laitokselle, ja paikallisiin lintupiireihin selvitti poliisillekin sen, että kysymyksessä oli leskirouva samalta seudulta.

Poliisin tietojen mukaan koppelo oli tiettävästi seuranhakumatkalla. Rikosta ei siis ollut syytä epäillä.

– Vaikka se uskomattomalta kuulostaakin, oli se lähinnä hellyyttä vailla, poliisi toteaa.

Virkavallan pyynnöstä lintuharrastajat yrittivät aikansa pyydystää häirikköä, jotta se olisi saatu vietyä soveliaammalla soidinreviirille.

– Hyväkäs kuitenkin väisteli pitkiä haaveja virtuoosin tavoin.

Poliisin mukaan tilanne jäi ratkaisematta. Poliisi kuitenkin toivoo, että metsäkanarouva saa pyhien aikaan tanssiinkutsun lajitoveriltaan.

Myös lapset saatiin pidettyä tilanteessa turvassa linnun raivolta. Poliisi ei paljastanut tarkemmin, millä paikkakunnalla päiväkoti sijaitsee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja