Kirppu-kissan katoaminen on piinannut Mirellaa elokuusta lähtien – nyt viimeisenä keinona 1 000 euron löytöpalkkio: "Tuntuu hirveän pahalta – hän toi aina kaikki yhteen"

Kirppu-kissan katoaminen on piinannut Mirellaa elokuusta lähtien – nyt viimeisenä keinona 1000 euron löytöpalkkio 0:28

Järvenpääläinen Mirella Kirtola on joutunut puntaroimaan ja suremaan kissansa katomaista viime elokuusta lähtien. Nyt Kirtola yrittää vielä yhtä keinoa tärkeän eläimen kotiinsaamiseksi.

Viime elokuussa Kirtola vietti kaunista kesäpäivää perheensä kanssa mökillä Juvalla. Lapset leikkivät koirien kanssa pihamaalla, kun Kirppu-kissa nukkui sivummalla.

Yhtäkkiä kissa selvästi pelästyi jotain ja pamahti liikkeelle.

– En tiedä, olisiko ampiainen pistänyt, mutta jotain se pelästyi, Kirtola kertoo.

Kirppu katosi mökin taakse. Tämän jälkeen Kirtola ei ole kissaansa nähnyt.

Kissa yritettiin löytää muun muassa grillaamalla makkaraa

Kun Kirtola seuraavana aamuna heräsi siihen, ettei kissa ollut yöpynyt mökissä, alkoi etsintäoperaatio.

Kissanomistaja soitti muun muassa paikalliseen löytöeläinkotiin sekä etsijäkoirayhdistykseen, jonka toiminnalle Kirtola jakaa ylistystä.

– Sain hyviä vinkkejä. Seuraavan parin viikon aikana äitin kanssa teimme hajujälkiä lähimetsiin, Kirtola kertoo.

Kirpun löytämiseksi metsässä esimerkiksi vedettiin sukkanauhaa, jonka perässä oli tonnikalaa. Lisäksi tuoksua levitettiin muun muassa grillaamalla makkaraa ja kalaa.

– Minulle annettiin myös ohjeeksi lukea iltaisin kirjaa pihalla monotonisella äänellä, että se uskaltaisi tulla, Kirtola kuvailee.

Lopulta perheen oli kuitenkin pakko palata kotiin Järvenpäähän. Riistakamera jäi talven ajaksi valvomaan, liikkuisiko Kirppu alueella, mutta havaintoja ei tehty.

"Tämä on viimeinen yritykseni"

Pääsiäisenä Kirtola julkaisi Länsi-Savo-lehdessä ilmoituksen, jossa kissasta luvattiin tuhannen euron löytöpalkkio.

Luonnossa kissa ei käytännössä ole voinut selvitä, mutta toiveet löytymisestä perustuvat sille, että joku olisi ottanut kissan luokseen asumaan.

– Tämä on viimeinen yritykseni, Kirtola huokaa.

– Laitoin löytöpalkkion sen takia niin korkeaksi, että jos joku on kiintynyt siihen, hän ymmärtäisi, että Kirppua oikeasti kaivataan. Hän on osa meidän perhettä, Kirtola miettii.

Kirppu-kissa yhdisti koko perheen

Epätietoisuudessa eläminen ollut Kirtolalle tuskaista. Hän kuitenkin jaksaa yhä toivoa, että saisi tietää, mitä Kirpulle on käynyt.

– Meitä on kolme sukupolvea tässä perheessä, ja on muitakin eläimiä. Hän toi aina kaikki yhteen, oli koirillekin hirveän tärkeä. Kirppu oli aina kaikessa mukana, Kirtola sanoo selvästi liikuttuneena.

– Kyllä tuntuu hirveän pahalta. Toki tämähän on vain lemmikki, ihmisiltä katoaa läheisiä, mutta meille hän on hirveän tärkeä, Kirtola pohtii.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Länsi-Savo.

Lue myös:

    Uusimmat