Kirjasto jakoi lapsille ilmaisia sarjakuvia – sisältö olikin K18: "Tämä oli virhe"

Farmingdalen kirjasto jakoi lapsille ilmaisia sarjakuvia, joita ei todellakaan ollut tarkoitettu lapsille.

Amerikkalaiskirjasto möhläsi yrittäessään tehdä hyvää. Long Islandilla toimiva Farmingdalen kirjasto jakoi lapsille ilmaisia sarjakuvia, joissa olikin aikuisille tarkoitettuja teemoja, kertoo ABC7.

"Tämä oli virhe"

Kirjasto vietti maksuttomille sarjakuville omistettua päivää jakamalla kirjoja sekä aikuisille, nuorille että lapsille. Lapsille jaettavaksi oli kuitenkin valikoitunut teos, jossa ihmiset esimerkiksi harrastavat seksiä monenlaisissa asennoissa. Eräällä sivulla nainen käyttää seksivälineitä.

Kirjan kannessa on skeittaavan tytön kuva. Kansi ei millään tapa kerro tai varoita sisällöstä.

– Olen iloinen, että eräs vanhempi toi tämän tietoomme. Tämä oli virhe, joka lipsahti läpi sormiemme, kertoo kirjaston johtaja Debbie Podolski.

Tarina levisi sosiaaliseen mediaan. "Olen varma, ettei meidän kirjastomme tekisi samaa virhettä" Jimmy vakuuttelee nauruemojien kera. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kyseessä väärinkäsitys

Kirjan on julkaissut "radikaali indie-kustantamo" Silver Sprocket, joka pahoitteli tapausta Twitterissä.

– Voi hitto! Selventääksemme asiaa, emme yritä huijata ketään ajattelemaan, että tämä on lastenkirja. Diamond hyväksyi sarjakuvan aikuisille tarkoitettuna, mistä ilmoitettiin punaisella logolla kannessa. Ilmeisesti väriarvostelusysteemistä ei kerrottu tarpeeksi hyvin, Silver Sprocket pahoittelee.

Katso myös: Sarjakuvataiteilija teki sympaattisen yllätyskosinnan sanomalehden sivulla ! Juttu jatkuu videon alla. 

Sarjakuvataiteilija teki sympaattisen yllätyskosinnan sanomalehden sivulla – mutta mitä morsian vastasi? 7:05
Videolta näet, mitä kosittu vastasi törmättyään yllättävään kysymykseen lehden sivulla!

Kustantaja myös vakuuttaa, että teoksessa on paljon muutakin sisältöä kuin kuin medioissa on kerrottu.

Päättivät lakata osallistumasta sarjispäivään

Kyseistä päivää sponsoroi Diamond Comic Distributors, joka oli myös lahjoittanut kyseiset kirjat jaettaviksi. Tapauksen myötä sarjakuvapäivän materiaaleista poistettiin kaksi muutakin heidän lahjoittamaansa sarjakuvakirjaa.

Kirjaston mukaan ilmaisten sarjakuvien jakelua on järjestetty jo kuuden vuoden ajan, eikä mitään vastaavaa ole koskaan tapahtunut.

Diamond Comic Distributorsin edustaja kertoi, että päivän ohjeistukset käydään uudelleen läpi tapauksen vuoksi. Se ei kuitenkaan Farmingdalen kirjastoa ilahduta, sillä he ovat ilmoittaneet, etteivät enää osallistu sarjakuvapäivään. 

Lue myös:

    Uusimmat