Mainos

Kirjallisuus-kossu Jaakko Heinimäelle

Kirjallisuuden Koskenkorva-palkinnon sai tänä vuonna helsinkiläinen Jaakko Heinimäki teoksestaan Seitsemän syntiä. Kirjallisuustunnus luovutettiin tänään Tampereella kymmenennen ja viimeisen kerran.

Palkittu teos on Heinimäen viides esseekokoelma. Se on kriittinen pamfletti uhkapelien vaaroista. Koskenkorva-palkinto parodioi alkuvuosina kirjallisuuden Finlandia-palkintoa, mutta siitä kehittyi oma palkintojärjestelmänsä. Palkintona oli aina pullollinen kotimaista votkaa.
-Kymmenen jälkeen kaikki on toistoa. Kossupalkinto on täysin loppu. Erilaisia palkintoja on kossun innoittamana syntynyt läjäpäin. Toivottavasti myös osa niistä huomaisi tarpeettomuutensa, palkintoraadin puheenjohtaja Jari F. Lampén lausuu.

Kossuvuosikymmenen takana oli Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan kulttuurijaoston ja kirjallisuuden opiskelijain ainejärjestön Teeman nimittämä asialle omistautunut raati. Yhtenä palkintoperinteen lopettamisen syynä on se, että alkuperäisen raadin jäsenet ovat muuttaneet kauas pois Tampereella. Viimeiseen valintaan osallistui kaukojäseniä Namibiasta ja Australiasta asti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.