Kirja: Charles ei halunnut Meghania kuningatar Elisabetin luokse tämän viimeisillä hetkillä – Harry tulistui isälleen

7:10
Prinssi Harry avautuu jälleen – tällainen on uusi kohuhaastattelu

Prinssi Harryn Spare-kirjan mukaan hän olisi tulistunut isälleen Charlesille, joka neuvoi Harrya olemaan tuomatta vaimoaan Meghania mukanaan Balmoralin linnaan kuolemaa tehneen kuningatar Elisabetin luokse syyskuussa 2022.

Kuningatar Elisabet menehtyi 8. syyskuuta 2022 Skotlannissa 96-vuotiaana. Ennen kuolemaa uutisoitiin, että lääkärit olivat huolissaan iäkkään monarkin terveydentilasta, minkä jälkeen puolestaan tiedotettiin kuninkaallisen perheen ydinjäsenten alkaneen kiiruhtaa Elisabetin luo Balmoralin linnaan. 

Prinssi Harry kertoo tiistaina 10. tammikuuta maailmanlaajuisesti julkaistavassa Spare-elämäkerrassaan, että hänen isänsä Charles olisi ohjeistanut kuopustaan olemaan tuomatta vaimoaan Meghania kuningattaren kuolinpäivänä Balmoralin linnaan, jossa Elisabet vietti elämänsä viimeiset hetket. Asiasta uutisoivat muun muassa Daily Mail sekä New York Post.

Harry kertoo kirjassaan, että Charlesin perustelut asialle olisivat olleet "järjettömiä ja epäkunnioittavia". 

– Älä koskaan puhu vaimostani tuohon sävyyn! Harry oli linjannut isälleen kirjan mukaan. 

Kirjassa kerrotaan, että Charles, josta tuli kuningas välittömästi Elisabetin kuoleman jälkeen, olisi jälkikäteen pyytänyt asiaa anteeksi kuopukseltaan Harrylta. 

Kun tieto Elisabetin huolestuttavasta terveydentilasta tuli julki, Yhdysvalloissa asuvat Harry ja Meghan olivat Lontoossa osallistuakseen WellChild-hyväntekeväisyysjärjestön palkintoseremoniaan. Pian uutisen tultua julki Harryn ja Meghanin tiedottaja ilmoitti, että pariskunta matkustaisi yhdessä kuningattaren luokse Balmoralin linnaan. Muutamaa tuntia myöhemmin kuitenkin ilmoitettiin, että prinssi Harry matkustaisikin Skotlantiin yksin. 

Harry lensi Skotlantiin yksityiskoneella ja saapui Balmoralin linnaan pian sen jälkeen, kun tieto kuningattaren kuolemasta oli julkinen. 

Lähteet ovat aiemmin kertoneet, että Charles olisi pyytänyt Harrya olemaan tuomatta Meghania Balmoraliin, sillä se olisi "ollut sopimatonta äärimmäisen surullisena aikana". Harryn isoveljen prinssi Williamin puoliso Catherine ei myöskään ollut Balmoralissa, vaan jäi parin lasten luokse Lontooseen. Päätöstä perusteltiin lähteiden mukaan sillä, että paikalle haluttiin vain kuningattaren kaikista läheisimmät perheenjäsenet, kuten hänen lapsensa ja lastenlapsensa. 

Harry poistui Balmoralin linnasta 12 tuntia myöhemmin yhtä aikaa isänsä ja veljensä kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja