Prinssi Harrylta kysyttiin, mikseivät hän ja Meghan eivät ole luopuneet kuninkaallisista titteleistään – näin hän vastasi

7:10
Prinssi Harry avautuu jälleen – tällainen on uusi kohuhaastattelu

Prinssi Harryn kohua herättänyt Spare-elämäkerta julkaistaan englanniksi maailmanlaajuisesti tiistaina 10. tammikuuta.

Toimittaja Anderson Cooperin haastattelu kohutun Spare-elämäkertansa julkaisevan prinssi Harryn kanssa julkaistiin 60 Minutes -ohjelmassa sunnuntaina 8. tammikuuta. Harryn elämäkerta julkaistaan englanniksi maailmanlaajuisesti tiistaina 10. tammikuuta, mutta se päätyi vahingossa kaupojen hyllyihin Espanjassa jo torstaina 5. tammikuuta. 

Kirjassaan Harry 38-vuotias Harry avautuu yksityiskohtaisesti elämäntarinastaan, joka keskittyy esimerkiksi traumaan, joka on aiheutunut hänen äitinsä prinsessa Dianan tapaturmaisesta kuolemasta tämän ollessa vasta 36-vuotias. Teoksessa Harry avaa myös tuntojaan kuninkaallisuudesta, perheestään sekä suhteestaan brittimediaa kohtaan. Hän avautuu kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista sekä vaikeista suhteista muun muassa isoveljeensä prinssi Williamiin ja isäänsä kuningas Charlesiin.

Harry ja hänen vaimonsa herttuatar Meghan vetäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan alkuvuodesta 2020 ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. Nykyään he elävät lastensa kanssa Kalifornian Montecitossa, eivätkä he edusta tai työskentele kuninkaallisina. Harry tunnetaan kuitenkin yhä prinssinä ja hänet sekä Meghan puolestaan Sussexin herttuaparina. Kyseisen tittelin myönsi heille edesmennyt kuningatar Elisabet parin hääpäivänä 19. toukokuuta vuonna 2018. 

Haastattelussa Cooper kysyi Harrylta, mikseivät hän ja Meghan, jotka ovat avautuneet useaan otteeseen siitä, kuinka hankalaa heidän elämänsä on ollut kuninkaallisina, ole luopuneet kuninkaallisista titteleistään. 

– Mitä se muuttaisi? Harry vastasi. 

Cooper tiedusteli Harrylta myös yhdestä kritiikistä, mitä hän on saanut osakseen: perheensä likapyykin julkisesta läpikäymisestä. 

– Miksi tuoda kaikki julki? Miksi paljastaa keskusteluja, joita olet käynyt läpi isäsi tai veljesi kanssa? Sanot, että olet yrittänyt tehdä tämän yksityisesti, Cooper kysyi. 

– Joka ikinen kerta, kun olen yrittänyt toimia yksityisesti, on ollut tiedotuksia, vuotoja ja tarinoiden istuttamista minua ja vaimoani vastaan. Tiedätkö, perheen motto on "älä koskaan valita, älä koskaan selitä". Mutta se on vain motto. Siitä ei oikeasti pidetä kiinni, Harry vastasi. 

Harry ja hänen vaimonsa Meghan ovat avautuneet elämästään useaan otteeseen. Vuonna 2021 he istuivat alas juontaja Oprah Winfreyn kanssa ja antoivat ensimmäisen kohua herättäneen haastattelunsa kuninkaallisesta elämästään irtautumisen jälkeen. Joulukuussa 2022 Netflix julkaisi kuusiosaisen dokumenttisarjan Harry & Meghan, jossa pari käy läpi suhteensa aikajanaa sekä niitä vastoinkäymisiä, joita he ovat sen aikana kokeneet. 

Dokumentissa Harry kertoi muun muassa, että brittihovin kuninkaallisessa perheessä harrastettaisiin laajalti "tarinoiden istuttamista" brittimediaan, jonka kanssa kuninkaalliset toimisivat hyvin organisoidussa yhteistyössä. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja