Kipeästi lisätulon tarpeessa? Kokeile näitä vinkkejä!

Tiesitkö, että kaappiesi perällä saattaa lojua tavaraa useiden satojen edestä? Tai oletko koskaan pohtinut, minkä verran usean hieman kalliimman tuotteen ostaminen vaikuttaa rahapussiisi? Lue Koti-osion vinkit!

Jos lompakko on typötyhjä, ovat hyvät neuvot kalliit. Pienilläkin asioilla on merkitystä, jos kituutat pienellä budjetilla.

1. Vanha tavara kiertoon

Kaapeistasi löytyy taatusti käteistä, kunhan vain osaat etsiä sitä – monelle vanhat tavarasi voivat olla nimittäin tarpeen, ja he ovat jopa valmiita maksamaan siitä.

Käy varastosi ja kaappisi läpi ja poista sieltä kaikki, minkä olet valmis myymään eteenpäin ja vie aarteesi itsepalvelukirpputorille myyntiin. Muista, että vain hyväkuntoiset tuotteet käyvät kaupaksi.

Jos kätköistäsi sattuu löytymään esimerkiksi vanhaa designia tai laadukkaita astioita, kuten Arabian vanhoja kahvikuppeja, voit lyödä niillä rahoiksi.

Esimerkiksi kymmenen vuotta vanha muumimuki, jota on valmistettu vain yhden sesongin ajan, on haluttua tavaraa keräilijöiden keskuudessa. Sen hinta voi tällä hetkellä kohota useisiin satoihin euroihin. Jos aiot myydä merkkituotteita, selvitä ensin esimerkiksi erilaisilta huutokauppasivustoilta, paljonko muut ovat samanlaisesta tavarasta maksaneet

2. Kirjoista kahisevaa

Kirjahyllystä löytyy usein teoksia, joita et ole lukenut vuosikausiin – miksi et siis veisi niitä divariin? Myös dvd:t ja käytetyt pelikonsolipelit voit myydä eteenpäin.

3. Säästä pienistä asioista

Helpoin tapa saada lisää rahaa on tietenkin kuluttaa vähemmän. Voit kuitenkin myös tarkastaa kulutustottumuksiasi ja vertailla eri tuotteiden hintoja, jolloin saat sen, mitä halusitkin ostaa, mutta halvemmalla.

Katso esimerkiksi ruokakaupassa saman tuoteryhmän tuotteiden hintaeroja ja valitse edullisin. Ruokakuluissa on helppo säästää jopa satasia kuukaudessa, kun suunnittelee ostoksensa ja koko viikon ruokalistan etukäteen budjetin mukaan.

4. Ilmaisia tuotteita

Netistä löytyy useita sivustoja, jotka vinkkaavat eri yritysten ilmaistarjouksista. Käytä ne siis hyödyksesi. Esimerkiksi Seonilmainen.com ja Ilmaisia.fi-sivusto listaavat eri tuotteita partavaahdosta ulkoilutakkeihin. Muista kuitenkin lukea ilmoitukset ja tarjoukset tarkkaan, ennen kuin sitoudut mihinkään.

5. Kerää pulloja

Tätä työtä on helppo väheksyä, mutta se on varsin tehokas keino saada lisää rahaa silloin, kun lompakko kumisee tyhjyyttään.

6. Tee pientä lisätyötä

Kaipaako ystäväsi lastenvahtia? Tai löytyykö kotisi lähistöltä koiria, jotka voisit käyttää aamulenkillä? Tarjoudu apuun pientä lisäkorvausta vastaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja