Kimi Räikkösestä Ferrarilla kerrotut huhut kantautuivat luottomiehen korviin – "Kimi hoiti sen todella hyvin"

Kimi Räikkösen lyhyeksi jäänyt ensimmäinen piipahdus Ferrarin F1-kuskina piti sisällään niin paljon värikkäitä tapahtumia, että pitkäaikainen apumies Mark Arnall voisi kirjoittaa niistä kirjan. Nyt hän kertoo ajatuksiaan uutuusdokumentissa.

Arnall avaa tapahtumien taustoja F1 TV:n uutuusdokumentissa Greatest comebacks: Kimi Räikkönen. Siinä suomalaismestarin urasta pääsevät puhumaan muun muassa entinen tallikaveri David Coulthard, tiimipomo Eric Boullier ja F1-toimittaja Heikki Kulta.

Oman mielenkiintoisen lisänsä dokumenttiin tuo harvoin äänessä ollut Mark Arnall, Räikkösen matkassa koko uran viettänyt apumies, jonka kutsuminen pelkäksi kuntovalmentajaksi kuvaisi hänen rooliaan vain osittain.

Arnall muistelee dokumentissa Räikkösen siirtymistä McLarenilta Ferrarille vuonna 2007. Avauskisan voitosta huolimatta alku piti sisällään paljon epävarmuutta.

– Kauden ensimmäinen puolisko ei mennyt mitenkään uskomattoman hyvin. Oli huhuja, jotka kertoivat, että Kimi vaihdettaisiin takaisin McLarenille vaihdossa (Fernando) Alonsoon, Arnall puhuu.

Vaikka Räikkönen tunnettiin viileähermoisuudestaan, kuhina hänen ympärillään pyöri myös ilman häntä.

– Ihmiset eivät ymmärrä, että paine, joka sinuun Ferrarilla kohdistuu, on täysin erilainen kuin muissa tiimeissä. Kimi hoiti sen todella hyvin. Hän pystyi pitämään tunteensa kurissa eikä antanut asioiden horjuttaa itseään, Arnall sanoo.

Juttu jatkuu videon alla. 

Muistatko? Kimi Räikkönen meinasi joutua Mika Häkkisen tieltä vilttiketjuun.

Kauden puolivälissä palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Räikköstä juhlittiin vuoden lopussa yllätysmestarina. Vain kaksi vuotta myöhemmin hän oli purkanut jättisopimuksensa ja päätti häipyä formula ykkösistä kokonaan.

F1-selostaja Ben Edwards kokee Ferrarin pettyneen yhteistyöhön.

– Seuraavien parin vuoden aikana tuntui siltä, ettei Kimin ja Ferrarin suhde ollut niin hyvä kuin he olisivat halunneet. Ferrarilla petyttiin siihen, että hänen suorituksensa olivat aika samanlaisia kuin Felipe Massalla, ja he maksoivat hänelle paljon rahaa.

– En usko, että Ferrarin säädöt sopivat siihen aikaan Kimille niin hyvin. Oli ymmärrettävää, että se johti aikaiseen sopimuksen päättämiseen, Edwards sanoo dokumentissa.

Räikkönen palasi Ferrarille vuonna 2014 ja ajoi tiimissä vielä viiden kauden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat