Ex-tallikaveri tyrmää yleisen käsityksen Kimi Räikkösestä

Kimi Räikkösen kanssa tallikaverina tämän tulokaskaudella 2001 ajanut Nick Heidfeld ei allekirjoita suomalaiskuskiin liitettyä ominaisuutta.

Räikkönen ajoi menestyksekkään kilpauran formula ykkösissä ilman turhaa pingottamista. Rento asenne on usein tulkittu myös laiskuudeksi, joka olisi estänyt nousun yhtä maailmanmestaruutta suuremmaksi nimeksi lajin historiassa.

Heidfeldin mukaan Räikkösen asenteessa työntekoa kohtaan ei kuitenkaan ollut mitään huomautettavaa. Ulkokuori saattoi pettää.

– Minun täytyy sanoa Kimistä: häntä ei kiinnostanut kyllä pätkääkään, Heidfeld kommentoi Formel1.de-sivuston YouTube-kanavalla.

– Sinusta ei kuitenkaan tule maailmanmestaria, ei edes Kimi Räikkösestä, jos mikään ei kärjistetysti sanoen kiinnosta sinua.

Heidfeld nostaa esiin esimerkin, jossa Räikkösen työmoraali tuli esiin.

– Vuosia sitten olimme harjoitusleirillä Thaimaassa paahtavassa kuumuudessa, ja Kimi treenasi siihen asti, kunnes putosi maahan, Heidfeld kertoo.

– Ja jos hän ei suoriutunut hyvin, teki virheen tai oli minua hitaampi, hän antoi ymmärtää, ettei se kiinnostanut häntä. Ehkä se näytti siltä ulkoapäin, mutta niin asia ei ollut.

Lue myös:

    Uusimmat