Kimi Räikkösen väkevä suoritus tiivistyy huimaan yksityiskohtaan tulosluettelossa

Kimi Räikkönen teki Meksikon GP:ssä sen, mitä häneltä on odotettu jo pitkään: aika-ajoissa tuli kauden paras onnistuminen, ja sen jälkeen vahvana kisakuljettajana tunnettu Räikkönen olikin jo tukevasti MM-pisteiden syrjässä kiinni.

Ruudusta kymmenen kisaan startannut Räikkönen ajoi ruutulipulle sijalla kahdeksan. Hänen edeltään putosivat pois kisan ensimmäisessä mutkassa kolaroineet Mercedeksen Valtteri Bottas ja McLarenin Daniel Ricciardo.

Räikkönen selvitti ykkösmutkan tilanteen siististi mutta onnistui välttämään keskelle rataa pyörähtäneen Bottaksen vain täpärästi. Hetkeä myöhemmin Ricciardo osui vielä yhteen Williamsin George Russellin kanssa, minkä jälkeen Ricciardon vasen eturengas hipaisi Räikkösen oikeaa takarengasta.

Tämän jälkeen kisassa ei tapahtunut Räikkösen mukaan paljoakaan.

– Oli tärkeää päästä ensimmäisillä kierroksilla ohi Williamsista (Russell) ja säästää sen jälkeen renkaita ja jarruja. Ajoimme hyvin samanlaista vauhtia Sebastianin (seitsemänneksi sijoittunut Vettel) kanssa. Takana tulleiden kanssa ei ollut juuri huolia. Piti vain varmistaa, että toinen rengassetti kestää kisan loppuun saakka.

Yksi huima yksityiskohta, joka kuvaa hyvin Räikkösen suorituksen väkevyyttä, on se, että hän hävisi Ferrarin Charles Leclercille vain 16,562 sekunnilla. Kaksikon kisastrategiat olivat vieläpä hyvin samanlaiset: Leclerc kävi varikolla kierrokselta 30, Räikkönen kierrokselta 32. Molemmat aloittivat kilpailun kätetyillä keskikovilla renkailla ja vaihtoivat sitten uusiin koviin renkaisiin.

Onnistunut viikonloppu ei kuitenkaan 19:ttä kauttaan ajavaa Räikköstä hetkauttanut. Hän myönsi toki, että tallille se merkitsee varmasti enemmän.

– Olen varma, että he ovat tyytyväisiä. Minä itse taas, no, tämä ei vaikuta elämääni mitenkään, 42-vuotias veteraani hymähti.

Lue myös:

    Uusimmat